"Ekrano" pergalė ir "Vėtros" lygiosios © Eurofootball.lt
Trečiadienį buvo sužaisti likę trys pirmieji Baltijos Futbolo Lygos ketvirtfinalių susitikimai. Prie pusfinalio smarkiai priartėjo "lietuviškasis" "Metalurgs" klubas, kuris namuose 4-1 sutriuškino "Trans" iš Estijos. Tuo tarpu Lietuvos klubams sekėsi skirtingai: "Vėtra" namuose neįveikė "Ventspils", o "Ekranas" Rygoje 2-1 palaužė "Skonto".

Vadovaujama naujo trenerio Donato Vencevičiaus "Vėtra" savo aikštėje susikovė su Latvijos čempionu "Ventspils". Komandoms pademonstruoti geresnį žaidimą sutrukdė Vilniuje prapliupęs lietus, kuris nenustojo didžiąją rungtynių dalį, o arčiau pergalės buvo šeimininkai "Vėtros" futbolininkai, tačiau paskutinę minutę į "Ventspils" vartų virpstą pataikė Bobis Božinovskis.

Vis dėlto pirmą pergalę šio sezono Baltijos lygoje prieš Latvijos klubus pasiekti pavyko - tai padarė Panevėžio "Ekranas", kuris svečiuose nugalėjo Rygos "Skonto" ekipą. Panevėžiečius prieš pertrauką į priekį išvedė komandos kapitonas Mantas Savėnas, ir nors antrajame kėlinyje "Skonto" buvo pavykę rezultatą išlyginti, po minutės "Ekrano" persvarą atstatė ir pergalingą įvartį pelnė Povilas Lukšys.

Tuo tarpu kitam Latvijos klubui padedam lietuvių sekėsi geriau. Benjamino Zelkevičiaus treniruojamas Liepojos "Metalurgs" rungtyniavo prieš Narvos "Trans" ir sutriuškino varžovus rezultatu 4-1. Du įvarčius savo komandai pelnė legionierius iš Lietuvos Mindaugas Kalonas, o dar po vieną pridėjo Girtas Karlsonas ir Genadijus Solonicinas. "Trans" gretose pasižymėjo
Dimitrijus Lipartovas.

Atsakomosios Baltijos futbolo lygos ketvirtfinalių dvikovos bus žaidžiamos liepos 4 dieną.

Statistika

Vilniaus "%c00123" 0 - 0 "%c00164"

81` iš aikštės pašalintas Zurab Mentešašvili ("Ventspils")

Rygos "%c00163" 1 - 2 Panevėžio "%c00033"
45` [0 - 1] Mantas Savėnas
73` [1 - 1] Marians Dirnbahs
74` [1 - 2] Povilas Lukšys

Liepojos "%c00186" 4 - 1 Narvos "%c00190"
19` [1 - 0] Mindaugas Kalonas
27` [1 - 1] Dmitri Lipartov
63` [2 - 1] Mindaugas Kalonas
72` [3 - 1] Girts Karlsons
77` [4 - 1] Genadijs Solonicins