"Vėtra" su "Ventspils" sužaidė be įvarčių © Eurofootball.lt
Pirmosiose Baltijos futbolo lygos ketvirtfinalio rungtynėse Vilniaus "Vėtra" namuose susitiko su Latvijos čempionu "Ventspils" klubu. Sunkiomis oro sąlygomis vykęs mačas baigėsi be įvarčių rezultatu 0-0.

Vilniaus "%c00123" 0 - 0 "%c00164"

81` iš aikštės pašalintas Zurab Mentešašvili ("Ventspils")

"Vėtra": Kozyrev; Usačiov, Skerla, Budimir, Pedro; Šernas, Božinovski, Panka, Juška (80' Celiuk), Severino, Stankevičius (82' Azizi)

"Vėtra" rungtynes pradėjo tokios pačios startinės sudėties, kaip ir savaitgalį vykusiose Lietuvos čempionato varžybose prieš "Žalgirį" – komandai vis dar negali padėti gynėjas Algis Jankauskas, saugai Dejanas Milošeskis ir Gediminas Butrimavičius, jau seniau traumuoti vartininkas Vaidas Žutautas ir gynėjas Almiras Sulejmanovičius.

Prieš pat rungtynes Vilniuje pradėjo pliaupti lietus ir įmirkusi aikštė apsunkino sąlygas abiejų komandų žaidėjams. Tiek šeimininkai, tiek svečiai stengėsi išnaudoti šlapio kamuolio faktorių ir nemažai atakavo iš toli.

Pirmasis tai padaryti netiksliai pabandė "Ventspils" saugas Sergejus Zangarejevas, o netrukus dar pavojingesniu smūgiu atsakė ir "Vėtra", tačiau Vitalio Stankevičiaus muštą kamuolį atrėmė vartininkas Maris Eltermanis. Vėliau smūgiais virš vartų apsikeitė Lima Severino ir svečių puolėjas Igoris Slesarčukas.

21 minutę "Vėtra" turėjo gerą progą pasižymėti – po Darvydo Šerno smūgio M.Eltermanis nesugavo kamuolio, ir gynėjui nesėkmingai bandant likviduoti pavojų kamuolys atiteko V.Stankevičiui, bet "Vėtros" puolėjas iš maždaug 8 metrų į vartus nepataikė.

Kėlinio viduryje po kampinių du kartus šalia vartų galva smūgiavo "Vėtros" kapitonas Andrius Skerla, o sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį netoli tikslo po tolimo perdavimo iš krašto buvo nuo gynėjų globos išsivadavęs D.Šernas, tačiau jis smūgiu galva mušė visiškai šalia virpsto.

34 minutę jau po L.Severino bandymo įmušti galva kamuolį gaudė M.Eltermanis. Kėlinio pabaigoje abiejų komandų žaidimas ėmė strigti ir įsivyravo kova aikštės viduryje. Rimtesnių progų nesukūrus nei vieniems pirmasis kėlinys baigėsi taikiai 0:0.

Po pertraukos lietus dar labiau įsismarkavo ir vaizdas aikštėje per daug nesikeitė.

56 minutę svečių vartininkas M.Eltermanis turėjo rimtai padirbėti atmušdamas kamuolį virš skersinio po stipraus V.Stankevičiaus smūgio iš 20 metrų, o kiek vėliau atmušė ir S.Lima smūgį iš toli.

Įpusėjus kėliniui pavojingiau atakuoti pradėjo ir "Ventspils" futbolininkai. Iš pradžių Igorio Pokarinino smūgio kamuolį į nukreipti teko Stanislavui Kozyrevui, o 75 minutę svečiai turėjo bene geriausią savo progą, kai po prasiveržimo kraštu kamuolys buvo atmestas Aleksandrui Misikovui, tačiau jo smūgis buvo kiek netikslus ir kamuolys skriejo pro šalį.

Paskutines devynerias pridėtinio laiko minutes "Ventspils" komandai teko žaisti dešimtyje. Po keitimo aikštėje pasirodęs gruzinas Zurabas Mentešašvilis 81 minutę ne tik neleistinai sustabdė D.Šerną, bet ir garsiai pavartojo keiksmažodžius varžovų atžvilgiu - už tai teisėjas iš Estijos Kristo Tohveras Latvijos klubo saugui parodė raudoną kortelę.

Įgijusi kiekybinę persvarą "Vėtra" pradėjo spausti varžovus, tačiau "Ventspils" taip pat turėjo galimybių kontratakoms, ir po vieno tokių išpuolių bei smūgio iš toli kamuolys praskriejo šalia šeimininkų vartų. 86 minutę į svečių vartus smūgiu galva nepataikė L.Severino, dar po dviejų minučių netaiklus buvo Bobio Božinovskio baudos smūgis.

Pačioje rungtynių pabaigoje "Vėtra" surengė pavojingą greitą kontrataką - L.Severino prasiveržė kraštu ir atliko tikslų perdavimą laisvesniam baudos aikštelės prieigose buvusiam B.Božinovskiui, tačiau saugui iš Makedonijos pritrūko sėkmės ir po jo smūgio kamuolys pataikė į "Ventspils" vartų virpstą.

Rungtynės taip ir baigėsi rezultatu 0:0. Atsakomoji "Vėtra" ir "Ventspils" Baltijos lygos ketvirtfinalio dvikova Latvijoje bus žaidžiama liepos 4 dieną.