Oficialu: "Chelsea" gretas papildė T.Ben Haimas © Eurofootball.lt
Londono "%c00042" pasirašė ketverių metų sutartį su "%c00050" vidurio gynėju Taliu Ben Haimu (%p03105).

25 metų Izraelio rinktinės futbolininko, kuriuo taip pat aktyviai domėjosi "%c00046", sutartis baigėsi šios vasaros pradžioje, todėl Anglijos vicečempionai išvengė kompensacijos mokėjimo.

"Chelsea" strategas Jose Mourinho T.Ben Haimą į savo komandą norėjo pasikviesti dar sausį, tačiau tuomet nesulaukė klubo vadovų palaikymo. Tai buvo viena pagrindinių priežasčių, dėl kurių neva kilo vidinis konfliktas tarp trenerio ir savininko Romano Abramovičiaus.

Vidurio gynėjo pozicija buvo praėjusio sezono 'mėlynųjų' achilo kulnas. Būtent žiemą, traumą patyrus Johnui Terry, J.Mourinho gynybos širdyje turėjo leisti rungtyniauti saugą Michaelą Essieną. Sausį komanda dėl šios priežasties laimėjo vos vienerias rungtynes iš penkių ir taip susikomplikavo galimybes apginti šalies čempionų vardą.

Prie naujųjų ekipos draugų T.Ben Haimas turėtų prisijungti turne Jungtinėse Valstijose metu.

Tai jau trečiasis "Chelsea" pirkinys šią vasarą neišleidžiant pinigų kompensacijoms. Kiek anksčiau komandą pasibaigus kontraktams papildė Miuncheno "%c00001" puolėjas %p00032 bei "%c00315" saugas Steve'as Sidwellas (%p05191).