"Inter" įsigijo D.Suazo © Eurofootball.lt
Italijos čempionai Milano „%c00037“ klubas iš savo varžovų „Serie A“ lygoje „Cagliari“ ekipos įsigijo puolėją Davidą Suazo.

„“Inter“ įsigijo puikų pirkinį. „Inter“ klube Suazo žais pagrindinėje sudėtyje. Likusieji pasirodys tik po keitimo. Jis yra puikus puolėjas ir tikras profesionalas“,- optimistiškai apie žaidėjo galimybes kalbėjo „Cagliari“ klubo prezidentas Massimo Cellino.

D.Suazo papildė „Cagliari“ gretas iš Hondūro „Olimpia“ ekipos 1999 metais. Futbolininkui atstovaujant Sardinijos klubui pirmąjį sezoną, pastarasis iškrito į „Serie B“ divizioną, tačiau 2003-2004 metais D.Suazo pelnė 19 įvarčių ir padėjo komandai grįžti į aukščiausiąją Italijos lygą.

Nuo tada 27-rių hondūrietis tapo vienu pavojingiausių puolėjų Italijoje.

2005–2006 metų sezone D.Suazo vien tik „Serie A“ lygos rungtynėse į „Cagliari“ varžovų vartus įmušė 22 įvarčius bei sulaužė 1970 metais buvusio Italijos rinktinės puolėjo Gigi Riva pasiektą klubo rekordą.

Šių metų sausio mėnesį surengtuose Italijos futbolo Oskarų apdovanojimuose D.Suaza kartu su „Milan“ klubo saugu Kaka buvo pripažinti geriausiais užsieniečiais, žaidžiančiais „Serie A“ lygoje.