"Besiktas" gretas papildė Rustu © Eurofootball.lt
Turkijos čempionate 2-ąją vietą užėmęs Stambulo „%c00129“ klubas stiprina savo komandą ateinančiam sezonui. Ekipa iš čempionų Stambulo „%c00148“ klubo įsigijo patyrusį vartininką Rustu (%p00204) ir saugą Mehmetą Yozgatli.

Neseniai pasibaigusiose Turkijos pirmenybėse 34-erių metų vartų sargas „Fenerbahce“ gretose sužaidė 17 rungtynių, nes lapkričio mėnesį atstovaudamas nacionalinei rinktinei patyrė sunkia kelio traumą, bet tapo šalies čempionu.

Pirmą kartą „Fenerbahce“ ekipoje jis pasirodė 1994 metais, po to buvo išėjęs ir rungtyniavo Ispanijos „%c00006“ klube bei vėl sugrįžęs į komandą, ir iš viso Turkijos čempionate Stambulo klube sužaidė 295 susitikimus.

Be to, Rustu ir 114 kartų vilkėjo Turkijos nacionalinės rinktinės marškinėlius ir yra šalies rekordininkas, kadangi niekas nėra sužaidęs tiek daug rungtynių kaip jis. Rustu su naujuoju „Besiktas“ klubu pasirašė trejų metų kontraktą ir liks jame iki 2010-ųjų metų.

„Šį sprendimą priėmiau labai sunkiai, tačiau tam kelią davė rimti faktoriai, - savo pareiškime teigė Rustu. – Mus, vartininkus, visąlaik vertina pagal atskirus kriterijus. Negalvoju apie žmones, kurie privertė mane išeiti. Myliu futbolą ir noriu žaisti ne tik klube, bet ir rinktinėje“.

Taip pat trejų metų kontraktą su „Besiktas“ ekipa sudarė ir 28-erių metų krašto saugas Mehmetas Yozgatli, kuriam nepavyko įsitvirtinti pagrindinėje „Fenerbahce“ klubo sudėtyje.