T.Danilevičius ir M.Stankevičius gali atsidurti vienoje komandoje? © Eurofootball.lt
Lietuvos rinktinei kartu atstovaujantys gynėjo ir saugo pozicijoje žaidžiantis %p01733 iš "%c00079" bei šiemet "%c00069" klube rungtyniavęs puolėjas %p02508 kitą sezoną gali atsidurti vienoje komandoje. Tiesa, tolimesni abiejų žaidėjų karjeros keliai kol kas lieka neaiškūs.

Nuo 2002 iki 2006 metų su sezono pertrauka "%c00213" žaidęs 28 metų T.Danilevičius vis dar iš dalies priklauso Toskanos klubui - sausio mėnesį "Bologna" į lietuvį įsigijo 50 procentų teisių.

Tačiau nepaisant nemažų į jį dėtų vilčių T.Danilevičius taip ir visiškai neįsitvirtino "Bologna" startinėje sudėtyje. Antrose pagal pajėgumą "Serie B" pirmenybėse lietuvis sužaidė 13 rungtynių ir pelnė 2 įvarčius, o jo komandai nepavyko iškovoti kelialapio į aukštesnę "Serie A" lygą. Likus dienai iki paskutinės datos, kai turi būti pasiektas susitarimas dėl dviem klubams priklausančių žaidėjų, dėl lietuvo atieties nuspręsta dar nebuvo.

"Livorno" ir "Bologna" gali susitarti pratęsti bendros nuosavybės susitarimą dar metams arba parduoti savo dalį kitam klubui. Jei sprendimas nebus priimtas, pagal taisykles Italijoje žaidėjo likimas spręsis vadinamame "aklame" aukcione, kuriame "Livorno" ir "Bologna" kitai pusei nežinant pateiks pasiūlymą už žaidėją, ir jis atiteks tam klubui, kuris pateikė didesnę sumą.

Tuo tarpu 25 metų M.Stankevičius, pasak pranešimų Italijoje, pateko į Italijos taurės laimėtojo "Roma" ir "Livorno" klubų akiratį. Tiesa, manoma, kad geresnių galimybių įsigyti žaidėjų dėl gerų santykių su "Brescia" prezidentu Gino Corioni turi Luciano Spaletti treniruojama "Roma", kuri praėjusį sezoną "Serie A" pirmenybėse užėmė antrąją vietą.

Praėjusią savaitę lietuvis buvo siejamas ir su galimu perėjimu į garsiausią Rumunijos klubą Bukarešto "Steaua". Šio savininkas Gigi Becali rumunų žiniasklaidai netgi pareiškė, kad už lietuvį pasiūlė 2.5 milijono eurų, tačiau tai nelabai atitiko "Brescia" trokštamos kainos. Pasak G.Becali, "Brescia" iš pradžių už lietuvį norėjo gauti 4.5 milijono, bet vėliau sutiko prašomą sumą sumažinti iki 3.5 milijono eurų.

2006 metų rudenį M.Stankevičius prisipažino, kad dėl jo įsigijomo vasarą konkrečius pasiūlymus buvo pateikę "Lazio", "Torino" ir "Livorno" klubai, tačiau "Brescia" vadovai nusprendė palūkėti. Lapkričio mėnesį lietuvis pratęsė sutartį su "Brescia" iki 2011 metų. 2006/07 metų sezono Italijos "Serie B" čempionate "Brescia" užėmė šeštą vietą ir, taip pat kaip "Bologna", neiškovojo teisės pakilti aukščiau.