"Vėtra" įveikė "Ekraną" ir iškovojo antrą pergalę iš eilės © Eurofootball.lt
Po pergalės prieš čempioną "Kauną" trečiadienį Vilniaus "Vėtros" futbolininkai namuose priemė vicečempioną Panevėžio "Ekraną". Vienintelį rungtynių įvartį pelnė ir antrą pergalę iš eilės "Vėtrai" nulėmė Mindaugas Panka.

Vilniaus "Vėtros" stadionas, 1600 žiūrovų
Teisėjas - Audrius Žuta
"%c00123" 1 - 0 "%c00033"
30' [1 - 0] Mindaugas Panka

"Vėtra": Kozyrev; Usačiov, Skerla, Budimir, Pedro; Šernas, Panka, Božinovski, Juška (90' Sasnauskas), Stankevičius (81' Azizi), Severino (74' Grigaitis)

"Ekranas": Stefanovič; Paulauskas (71' Saulėnas), Rimavičius, Gleveckas, Skroblas; Bička, Gardzijauskas (46' Rahn), Savėnas, Pogreban (56' Šidlauskas); Kavaliauskas, Lukšys

Ketvirtą susitikimą iš eilės "Vėtra" pradėjo tos pačios startinės sudėties. Tarp atsarginių jau buvo gynėjas Nerijus Sasnauskas ir po traumos sveikstantis saugas Dejanas Milošeskis, o Vaidas Žutautas, Almiras Sulejmanovičius, Algis Jankauskas ir Gediminas Butrimavičius toliau liko traumuotųjų sąraše.

"Vėtra" nuo susitikimo pradžios dažniau kontroliavo kamuolį ir rengė pavojingesnes atakas. 5 minutę prasiveržęs baudos aikštelės kraštu netiksliai smūgiavo Vitalis Stankevičius, netrukus iš 16 metrų į vartus nepataikė Mindaugas Panka.

12 minutę po kampinio vos nepasižymėjo "Vėtros" kapitonas Andrius Skerla, tačiau svečius iš Panevėžio išgelbėjo puikiai sužaidęs vartininkas Bogdanas Stefanovičius. Šeimininkų atakoms tęsiantis iš eigos tiesiai į vartininką pataikė Lima Severino, didesnių problemų B.Stefanovičiui nesukėlė ir Bobio Božinovskio tolimas smūgis.

"Ekranui" nesisekė suregzti tikslesnių išpuolių, svečiai taip pat ne visiškai užtikrintai žaidė gynyboje, ir 22 minutę panevėžiečiams baudos aikštelėje praradus kamuolį pavojingą perdavimą atliko V.Stankevičius, tačiau nieko iš "Vėtros" žaidėjų reikiamoje vietoje nebuvo.

Sužaidus pusvalandį "Vėtra" pagaliau pelnytai išsiveržė į priekį. Atsimušę nuo "Ekrano" baudos smūgio šeimininkai surengė greitą kontrataką, po kurios Pedro pabandė smūgiuoti į vartus iš toli, ir kamuolys atšokęs rikošetu nuo "Ekrano" žaidėjo praskriejo visiškai šalia virpsto. "Vėtra" pakėlė kampinį ir visiškai laisvas prie vartų atsidūrė M.Panka, kuriam beliko apsisukti ir pasiųsti kamuolį į vartus nepaisant "Ekrano" gynėjų bandymų išmušti kamuolį – 1-0 "Vėtros" naudai.

Po penkių minučių šansą išlyginti rezultatą turėjo ir svečiai, kai po Deimanto Bičkos perdavimo iš krašto kamuolys atiteko Sergejui Pogrebanui, kuris sugebėjo smūgiuoti tik tiesiai į Stanislavą Kozyrevą. "Vėtra" užtikrintai išsaugojo persvarą iki kėlinio pabaigos.

Antrajame kėlinyje žaidimas kiek išsilygino, ir spaudžiamas neigiamo rezultato kamuolį daugiau kontroliavo svečiai, tačiau šeimininkai retkarčiais taip pat pabandydavo pagrasinti varžovų vartams.

50 minutę vartininkui B.Stefanovičiui nespėjant prie kamuolio per save įmušti pabandė L.Severino, bet jo smūgis buvo netaiklus. Praėjus keturioms minutėms pavojingai iš baudos aikštelės prieigų smūgiavo "Ekrano" kapitonas Mantas Savėnas, kuris vėliau dar pabandė įmušti ir baudos smūgiu, bet į vartus nepataikė.

63 minutę M.Panka perėmė kamuolį iš varžovo, įbėgo į baudos aikštelę ir atliko pavojingą perdavimą, bet nei vienam "Vėtros" žaidėjui jo priimti vėl nepavyko. Po minutės baudos smūgiu laimę iš toli pabandė V.Stankevičius, o 69 minutę jis dar turėjo puikų šansą padidinti šeimininkų persvarą.

"Vėtrai" surengus greitą išpuolį B.Božinovskis išvengė nuošalės ir atliko tikslų perdavimą V.Stankevičiui, tačiau puolėjui smūgiu iš arti nepavyko nuginkluoti "Ekrano" vartininko B.Stefanovičiaus ir kamuolys prariedėjo pro šalį.

"Ekranas" metė dideles pajėgas į puolimą ir paliko erdvės šeimininkų kontratakoms, tačiau "Vėtros" futbolininkams atsidūrus trims prieš vieną varžovą L.Severino sudelsė ir galų gale bandė atlikti perdavimą, po kurio kamuolys rikošetu atšoko nuo gynėjo ir privertė vartininką B.Stefanovičių paplušėti.

Netrukus "Ekrano" vartų sargas atrėmė tolimą E.Grigaičio smūgį, o po dar vienos "Vėtros" kontratakos ir aštraus perdavimo kamuolio vos nepasiekė B.Božinovskis. Likus dešimčiai minučių darbo jau turėjo ir S.Kozyrevas, kuris atmušė M.Savėno iš maždaug 28 metrų muštą kamuolį, dar po minutės progą turėjo iš gynėjų globos išsivadavęs Povilas Lukšys, tačiau jo smūgis galva rimtesnių problemų nesukėlė.

"Vėtra" toliau nuolat rengė kontratakas ir jau netrukus savo meistriškumą vėl turėjo demonstruoti vartininkas B.Stefanovičius, kuriam pavyko atmušti po keitimo aikštėje pasirodžiusio Maksuto Azizi smūgį, o baigiantis pagrindiniam laikui atremti ir E.Juškos smūgį bei dar vieną krašte nuo varžovų pabėgusio M.Azizi bandymą.

Neišnaudotos šeimininkų progos išlaikė intrigą iki mačo pabaigos, tačiau "Ekranas" nieko rimtesnio be Taavi Rahno smūgio galva sukurti ir nebesugebėjo. "Vėtra" atsilaikė ir baigė pasiruošimą UEFA Intertoto taurės varžyboms antra pergale iš eiles bei turnyrinėje lentelėje susilygino su "Ekranu" taškais.