Italijoje - sprendimų dėl bendrų teisių laikas © Eurofootball.lt
Italijos futbole trečiadienis, birželio 20-oji, buvo paskutinė diena, kai klubai turėjo susitarti dėl bendrų nuosavybės teisių į žaidėją. Daugelis klubų tą padaryti suspėjo, tačiau 13 žaidėjų, tarp jų ir vieno garsiausių vasaros taikinių Fabio Quagliarella likimas spręsis "aklame" aukcione.

Paskutinę dieną "Roma" ir Milano "Inter" klubai susitarė dėl Čilės rinktinės saugo Davido Pizarro ateities. 27 metų žaidėjas priklausė abiem klubams, bet pastarąjį sezoną praleido "Roma" ekipoje, kurioje pasiliks ir ateityje - sostinės klubas sutiko "Inter" sumokėti 6 milijonus eurų už 50 procentų teisių į futbolininką.

Aktyviai darbavosi daugkartinis Italijos čempionas Turino "Juventus", kuris įsigijo pilnas teises į "Siena" komandoje praėjusį sezoną žaidusi 23 metų gynėją Cristianą Molinaro, už 3 milijonus eurų perpirko "Piacenza" teisių dalį į Italijos jaunimo rinktinės saugą Antonio Nocerino, "Parma" klubui perleido kitą saugą Andrea Gasbarroni, o taip pat į "Fiorentina" pardavė gynėją Federico Balzaretti.

"Parma" klubas taip pat buvo aktyvus ir įsigijo "Palermo" ir "Fiorentina" priklausiusį saugą Francesco Parravicini, iš "Roma" perpirko visas teises į saugą Damiano Ferronetti, ir prarado į "Albinoleffe" perėjusį puolėją Francesco Ruopolo.

Tiesa, "Parma" taip pat nesugebėjo išsaugoti Australijos rinktinės saugo Vincenzo Grella, kuris kaip laisvas agentas persikėlė į "Torino". Pastarasis klubas, nors ir neužsiemė su bendra nuosavybe susijusiais sandoriais, taip pat iš Bergamo "Atalanta" persiviliojo puolėją Nicola Ventola.

Keletas kitų susitarimų bendrų teisių į žaidėją buvo atnaujinti, tuo tarpu dėl 14-os futbolininkų susitarta nebuvo, taigi dėl jų klubai turės susirungti vadinamajame "aklame" aukcione. Jame abu klubai pateikia pasiūlymą už žaidėją kitai pusei nežinant ir voke įteikia jį Italijos futbolo lygos funkcionieriams. Vėliau vokai atplėšiami ir aukcioną laimi didesnę sumą pateikęs klubas.

Tokiame aukcione teks netiesiogiai dalyvauti Italijos rinktinės puolėjui Fabio Quagliarella ("Sampdoria" ir "Udinese") ir gynėjui Marco Cassetti ("Roma" ir "Lecce"), Nigerijos rinktinės puolėjui Stephenui Makinwa ("Palermo" ir "Lazio"), "Roma" klubui dalinai priklausantiems Gianluca Comotto, Damiano Ferronetti, Giuseppe Scurto, Daniele Corvia, "Palermo" dalinai priklausantiems Davide Matteini, Andrea Coda, Michele Ferri, "Juventus" dalinai priklausantiems Viktorui Boudianski, Daniele Gastaldello, taip pat Andrea Coda ir Mattia Graffiedi.