Copa America: Peru sutriuškino Urugvajaus rinktinę © Eurofootball.lt
Antradienio naktį Venesueloje prasidėjo 42-osios Amerikos žemyno (Copa America) turnyras. A grupės varžybose Peru rinktinė pateikė staigmeną sutriuškindama Urugvajų, o turnyro šeimininkai išplėšė lygiąsias mače su Bolivija.

Antradienį Copa America turnyro A grupės varžybose ginklus surėmė Peru ir 14 kartų šį trofėjų laimėjusi Urugvajaus ekipa. Pirmieji šiose rungtynėse sužaidus maždaug pusvalandį išsiveržė Peru rinktinė, kai į Jeffersono Farfano perdavimą iš kairiojo krašto atsiliepė į baudos aikštelę atbėgęs gynėjas Miguelis Villalta, kuris iš arti smūgiu galva „sušaudė“ priešininkų vartininką Fabianą Carini..

Drąsiai pradėję mačą perujiečiai po penkių minučių dar kartą pasiuntė kamuolį į vartus, kai pasižymėjo Paulo Guerrero, tačiau arbitras iš Paragvajaus užfiksavo nuošalę ir įvarčio neįskaitė. Prieš pat pertrauką Urugvajaus rinktinė pirmą kartą pavojingai blykstelėjo šiame mače, kai puolėjas Fabianas Estoyanoffas smūgiavo stipriai iš 30 metrų, ir Peru vartininkas Leao Butronas pirštų galais atmušė kamuolį ir nukreipė jį virš skersinio.

Antrajame kėlinyje Urugvajus ir toliau bandė pasiekti išlyginamąjį įvartį. Sužaidus dvi minutes po keitimo pasirodęs Christianas Rodriguezas smūgiavo per save, tačiau L.Butronas sugebėjo neutralizuoti pavojų. Tačiau Peru taip pat nesnaudė ir po P.Guerrero perdavimo puikiu šansu pasižymėti nepasinaudojo Claudio Pizarro.

Vis dėlto Peru ekipai pavyko padvigubinti rezultatą, kai 69-ąją minutę Juanas Carlosas Marino prasiveržęs dešiniuoju kraštu galingu smūgiu į artimąjį Urugvajaus vartininko F. Carini vartų kampą pasiuntė kamuolį į tinklą. Kiek pasimetę Urugvajiečiai rungtynių pabaigoje gavo paskutinį smūgį į paširdžius. Po Anderso Mendozos perdavimo įvartį pelnė „Hamburger“ klubo puolėjas P.Guerrero.

Kitose rungtynėse turnyro šeimininkai Venesuelos futbolininkai susikovė su Bolivijos vienuolike. Pastarieji mačą pradėjo aktyviai ir galėjo išsiveržti į priekį, kai Jeano Carloso Arces perdavimą nesugebėjo pasiekti Jaime Moreno. Tačiau pirmieji įvartį pelnė venesueliečiai, kai po Ricardo Paezo perdavimo Giancarlo Maldonado nuginklavo Bolivijos vartų sargą Sergio Galarza.

Artėjant pirmajam kėliniui prie pabaigos Bolivija sugebėjo išlyginti rezultatą, kai po J.Moreno perdavimo į baudos aikštelę kamuolį į savus vartus nukreipė gynėjas Alejandro Chichero.

Antrajame kėlinyje Venesuela, kuri savo oponentus iš Urugvajaus šiame turnyre buvo nugalėjusi tik debiutiniais sau 1967 metais, vėl persvėrė rezultatą savo naudai 56-ąją minutę, kai tiksliu smūgiu iš už baudos aikštelės prieigų pasižymėjo R.Paezas. Vis dėlto pergalė jiems išslydo iš rankų likus žaisti šešias minutes, kadangi po Diego Cabrera perdavimo kamuolį į artimąjį vartų kampą pasiuntė J.C.Arce.

Po pirmųjų rungtynių A grupėje vienvaldžiu lyderiu tapo Peru ekipa, o 2-ąją ir 3-iąją vietas dalinasi Venesuelos ir Bolivijos rinktinės. Kol kas paskutinė žengia Urugvajaus vienuolikė.

A grupės rezultatai:

Urugvajus 0 – 3 Peru
27‘ [0 – 1] Miguel Villalta
69‘ [0 – 2] Juan Carlos Marino
89‘ [0 – 3] Paulo Guerrero

Venesuela 2 – 2 Bolivija
21‘ [1 – 0] Giancarlo Maldonado
39‘ [1 – 1] Alejandro Chichero (į savus vartus)
56‘ [2 – 1] Ricardo Paez
84‘ [2 – 2] Jean Carlos Arce