G.van Bronckhorstas "Barcelona" iškeitė į "Feyenoord" © Eurofootball.lt
Ispanijos „Primera“ lygos vicečempionas „%c00006“ klubas trečiadienį paskelbė, kad sutiko atleisti Olandijos nacionalinės rinktinės gynėją Giovannį van Bronckhorstą (%p00253) nuo dar vienerių metų galiojančio kontrakto ir leido jam papildyti Olandijos „Eredivisie“ pirmenybėse 7-ąją vietą užėmusią Roterdamo „%c00270“ ekipą.

Nepaisant to, kad 32-iejų metų futbolininkas praėjusių metų gruodžio mėnesį pratęsė savo sutartį su katalonų klubu iki 2008-ųjų metų, tai buvo tik žodinis susitarimas, kuris leido jam palikti ekipą, jeigu buvęs jo klubas panorės gauti jo paslaugas.

„Barcelona“ klubas, kuris šią vasarą jau įsigijo iš Londono „%c00041“ ekipos Prancūzijos nacionalinės rinktinės puolėją %p01549 ir iš „%c00036“ Dramblio Kaulo Kranto saugą Yaya Toure (%p04213), savo oficialioje svetainėje teigia, kad olandas oficialiai „Feyenoord“ komandai bus pristatytas trečiadienį ir su klubu pasirašys trejų metų sutartį.

„Jau senai buvo laukiama ir norima, kad Giovanni van Bronckhorstas sugrįžtų į savo gimtąjį Roterdamo klubą“ , - rašoma "Feyenoord" ekipos pareiškime.

Olandas labiausiai sužibėjo tėvynėje atstovaudamas „Feyenoord“ komandai nuo 1993 iki 1998 metų, po to buvo perėjęs į Škotijos „Premier“ lygos Glazgo „%c00121“ klubą, po trejų metų atvyko Anglijos „Premier“ lygos „Arsenal“ ekipą, o 2003-aisiais metais atvyko į Ispaniją. Savo šalies nacionalinei rinktinei jis yra atstovavęs 67 kartus.

Kairiojo krašto gynėjas G.van Bronckhorstas per ketverius metus praleistus Barselonoje su klubu du kartus laimėjo „Primera“ lygos titulą, o 2006 metais tapo ir UEFA Čempionų Lygos nugalėtoju.