Copa America: Brazilija nusileido Meksikos rinktinei © Eurofootball.lt
Trečiadienio vakare Venesueloje vykstančiose Amerikos žemyno (Copa America) pirmenybėse buvo sužaistos pirmosios B grupės varžybos. Jose Brazilijos rinktinės turėjo pripažinti Meksikos komandos pranašumą, o Ekvadoras sunkioje kovoje pralaimėjo Čilės ekipai.

Bene įdomiausiose rungtynės B grupėje buvo tarp Brazilijos ir Meksikos rinktinių. Brazilams tai buvo pirmasis oficialus turnyras po vasarą pasibaigusiose Pasaulio čempionato, ir prie komandos vairo stojus buvusiam žaidėjui Dungai Brazilija nebuvo patyrusi nei vieno pralaimėjimo.

Tuo tarpu Meksika praeitą sekmadienį Šiaurės ir Centrinės Amerikos bei Karibų šalių konfederacijos (CONCACAF) rengiamose Aukso Taurės (Golden Cup) turnyro finale rezultatu 1-2 nusileido JAV rinktinei.

Šio turnyro favoritais laikoma Brazilijos rinktinė gavo smūgį sužaidus kiek daugiau nei 20 minučių, kai Juanas Carlosas Cacho pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę ir ten Graikijos čempionų Pirėjo „Olympiacos“ klubo puolėjas Nery Castillo „išmaudęs“ gynėją Juaną nuginklavo brazilų vartų sargą Doni.

Po 8 minučių Brazilija buvo pasiųsta į mažytį nokdauną, kai Ramonas Moralesas ir maždaug 30 metrų atliko baudos smūgį, permetė sienėlę ir nepaliko jokių šansų vartininkui Doni.

Po pertraukos Brazilijos rinktinės strategas Dunga į aikštę išleido naująjį „Man Utd“ saugą Andersoną bei rezultatyviausią praėjusio Olandijos čempionato futbolininką Alfonso Alvesą, tačiau visas brazilų atakas puikiai stabdė meksikiečių vartininkas Guilermo Ochoa.

Pirma jis kojomis atmušė Robinho smūgį, po to atrėmė A.Alveso bandymą ir kiek vėliau neįtikėtinai du kartus iš eilės išlaikė savo vartus sausus po Robinho ir Andersono smūgių.

Brazilija žūtbūt norėjo išplėšti lygiąsias, tačiau laimė jiems nesišypsojo. Mačo pabaigoje Robinho sudrebino vartų skersinį, o po Alexo Rodrigo smūgio galva kamuolį iš vartų linijos išmušė Fausto Pinto.

Kitose rungtynėse ginklus surėmė Ekvadoro ir Čilės vienuolikės. 16-tą varžybų minutę krito pirmasis šio susitikimo įvartis. Po tolimo Edisono Mendezo perdavimo kamuolys „surado“ Luisą Antonio Valencia, ir „Wigan“ klubo saugas atitrūkęs nuo varžovų techniškai permetė Čilės vartininką Claudio Bravo.

Vis dėlto Čilei po penkių minučių pavyko išlyginti rezultatą, kai Humberto Suazo susižaidęs „sienele“ su Reinaldo Navia tiskliu smūgiu iš už baudos aikštelės prieigų nuginklavo Cristianą Mora. Tačiau po dviejų minučių ekvadoriečiai vėl atstatė persvarą savo naudai, kai pasižymėjo Cristianas Benitezas.

34-ąją minutę arti tikslo buvo L.A.Valencia, bet jo galingas smūgis pataikė į vartų virpstą. Po kelių akimirkų savo šansą turėjo ir Čilė, bet Matiaso Fernandezo smūgį atmušė C.Mora.

Antrajame kėlinyje vėl patikimai vartus gynė Čilės vartininkas C.Bravo, neutralizavęs pavojų po L.A.Valencia ir C.Benitezo bandymų. Tuo tarpu kitoje aikštės pusėje progą pasižymėti išvaistė H.Suazo, kuris nesugebėjo pasinaudoti Ekvadoro rinkinės kapitono Ivano Hurtado klaida ir mūšė virš vartų.

Čilė savo pasiekė 80-ąją minutę, kai tas pats H.Suazo iš aštraus kampo stipriu smūgiu pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą ir dar kartą išlygino rezultatą. Rodėsi, kad abi ekipos išsiskirs taikiai, bet paskutinį žodį šiame mače tarė Čilės žaidėjas Carlosas Villanueva, po kurio taiklaus baudos smūgio iš 25 metrų kamuolys atsidūrė vartų tinkle.

Po pirmųjų B grupės varžybų pirmąją vietą užima Meksikos ekipa, antra žengia Čilės vienuolikė. Trečioje vietoje puikuojasi Ekvadoro rinktinė, o paskutinė kol kas yra Brazilijos komanda.

B grupės rezultatai:

Brazilija 0 – 2 Meksika
21‘ [0 – 1] Nery Castillo
29‘ [0 – 2] Ramon Morales

Ekvadoras 2 – 3 Čilė
16‘ [1 – 0] Luis Antonio Valencia
21‘ [1 – 1] Humberto Suazo
23‘ [2 – 1] Cristian Benitez
80‘ [2 – 2] Humberto Suazo
87‘ [2 – 3] Carlos Villanueva