J.Berthodas karjerą tęs "Monaco" klube © Eurofootball.lt
Kairiojo krašto gynėjas Jeremy Berthodas (%p03836) tikėdamasis atgaivinti tolimesnę savo karjerą nusprendė palikti Prancūzijos „Ligue 1“ šešis kart iš eilės čempionais tapusią „%c00055“ ekipą ir persikėlė į kitą šios šalies „%c00036“ klubą, su kuriuo pasirašė ketverių metų kontraktą, galiosiantį iki 2011-ųjų metų.

23-ejų metų futbolininkas, kuris kadaise Prancūzijoje buvo laikomas vienu perspektyviausiu žaidėju šalyje, su „Lyon“ klubu sugebėjo laimėti paskutinius keturis „Ligue 1“ pirmenybių titulus. Jo šansai prasimušti į pagrindinę komandos sudėtį susikomplikavo tada, kai 2004-ųjų metų vasarą į klubą atvyko nacionalinės rinktinės gynėjas Erikas Abidalis (%p02796).

Praėjusį sezoną J.Berthodas Prancūzijos čempionate sužaidė tik 10-yje rungtynių, o tai buvo prasčiausias jo rezultatas nuo tada, kai jis debiutavo „Lyon“ ekipoje. Iš viso jis „Lyon“ komandos marškinėlius nacionalinėse pirmenybėse vilkėjo 74 kartus bei pelnė vieną įvartį.

Nepaisant to, kad praėjusį mėnesį E.Abidalis ir išvyko į Ispanijos „Primera“ lygos vicečempionų „%c00006“ klubą, J.Berthodas buvo užsispyręs ir norėjo išbandyti laimę Prancūzijos pietuose, už 2 milijonų eurų sumą persikeldamas į „Monaco“.

„Ieškau stabilumo ir noriu kuo greičiau gauti šansą pasireikšti pagrindinėje komandos sudėtyje, - sakė J.Berthodas. – Iš tiesų, aš nesakau, kad nebus jokios kovos tarp manęs ir kitų „Monaco“ klubo gynėjų, tačiau labai trokštu žaisti kiekvienose rungtynėse.18 mėnesių kiekvieną savaitę vykusiose rungtynėse aš nepriėmiau dalyvavimo. Būtent todėl aš nusprendžiau išbandyti save kitoje komandoje“.