R.Calderonas:"Ronaldo pardavimas buvo raktas į pergalę" © Eurofootball.lt
Ispanijos „Primera“ lygos Madrido „%c00003“ klubo prezidentas Ramonas Calderonas pareiškė, kad puolėjo iš Brazilijos Ronaldo (%p00205) pardavimas per sausio mėnesį atsidariusį transferų langą buvo viena iš priežasčių lėmusių „karališkojo“ klubo triumfą Ispanijos čempionate.

„Buvo gyvybiškai svarbu atgauti tą norą sunkiai ir pasiaukojančiai dirbti, ir jis (Ronaldo – aust. past) nenorėjo bendradarbiauti, - Ispanijos dienraščiui „El Pais“ sekmadienį teigė R.Calderonas. – Mėgavausi stebėdamas jį, tačiau mes turėjome pakeisti atmosferą persirengimo kambaryje, o jis tam padėti nenorėjo“.

Paklaustas, ar stipriai paveikė „Real“ komandą dėl kovos Ispanijos „Primera“ lygos čempionate Brazilijos žvaigždės pardavimas, R.Calderonas atsakė trumpai ir aiškiai: „Labai stipriai“.

„Karališkasis“ klubas sausio mėnesį atsidarius žaidėjų pardavimo turgui pardavė Ronaldo Italijos „Serie A“ lygos „Milan“ ekipai už 7.5 milijonų eurų sumą, kai „Real“ vienuolikė tuo metu pirmenybėse žengė trečioje vietoje ir keturiais taškais atsilikinėjo nuo titulą gynusių „%c00006“ futbolininkų.

Devynis kartus stipriausia Europos komanda tapęs „Real“ klubas grėsmingai sužaidė antroje sezono dalyje, ir kovoje dėl Ispanijos aukso įveikė „Barcelona“, nors ir turėdamas po lygiai taškų, tačiau geresnį tarpusavio rungtynių rezultatą.

Madrido klubo vyriausiasis treneris Fabio Capello, kuris buvo vienas iš pagrindinių iniciatorių norinčių atsikratyti Ronaldo, iš savo posto buvo atleistas lygiai po 11 dienų, kai padėjo „Real“ po ketverių metų pertraukos vėl iškovoti Ispanijos auksą ir 30 kartą klubo istorijoje vadintis stipriausia komanda Ispanijos čempionate.