Sostinės derbyje - lygiosios © Eurofootball.lt
Sekmadienį vieneriomis ankstyvomis rungtynėmis Vilniuje prasidėjo Lietuvos čempionato 18 turo varžybos. Sostinės derbyje susikovė vieni "A lygos" lyderių - "Vilniaus" ir "Žalgirio" ekipos. Mačas dėl "Vėtros" mačo Intertoto taurėje vyko "Žalgirio" stadione, tačiau formaliu šeimininku buvo "Vilnius". Susitikimas baigėsi lygiosiomis 1-1.

Vilniaus "Žalgirio" stadionas
"%c00140" 1 - 1 "%c00032"
21' [1 - 0] Paulinho
65' [1 - 1] Valerijus Mižigurskis

38' Erasmo ("Vilnius") nerealizavo 11 metrų baudinio

"Vilnius": Leus, Radavičius, Rodnei, Everton, Freidgeimas, Andreson, Erasmo, Paulinho (89' Wasiu Akanni), Lukša, Kleyr (57' Marcio), Rodolfo.

"Žalgiris": Rapalis, Ngapounou, Dubina, Lukoševičius, Lemežis, Morinas, Choruži, Vilėniškis, Poderis, Ostap, Mižigurskis (87' Misiuk).

Šiose rungtynėse „Vilniaus“ ekipos vyriausiasis treneris Antanas Vingilys vietoje centro gynėjo pozicijoje rungtyniaujančio Dariaus Artiomovo nusprendė išleisti saugą Evertoną, o iš saugų linijos į kairįjį gynybos kraštą pastumtas buvo Ramūnas Radavičius.

„Žalgirio“ gretose šiose rungtynėse dėl diskvalifikacijos rungtyniauti negalėjo Iulianas Bursucas.

Nuo pat pirmųjų rungtynių minučių iniciatyvą perėmė „Žalgirio“ klubo futbolininkai ir sužaidus 8 minutes po Eimanto Poderio pakelto kampinio galva kamuolį į vartus pabandė nukreipti Igoris Morinas.

Dar po kelių minučių kamuolį per „Vilniaus“ ekipos vartininką Pavelą Leusą permesti nesėkmingai pabandė Virmantas Lemežis. Vėliau laimę iš 25 metrų atstumo pamėgino E.Poderis, tačiau be didesnio vargo kamuolį sugriebė „Vilniaus“ vartų sargas.

Tačiau dažniau atakavę žalgiriečiai pirmieji prasileido įvartį, kai 21 rungtynių minutę kontratakos metu iš pradžių Vytauto Lukšos smūgiuotą kamuolį atrėmė Marius Rapalis, tačiau pirmasis prie kamuolio suskubo Paulinho ir nepalikdamas jokių šansų „Žalgirio“ vartininkui smūgiavo tiksliai - 1-0 į priekį įsiveržė „Vilnius“.

Žalgiriečiai nė kiek nesutriko ir jau sekančioje atakoje stipriu smūgiu „Vilniaus“ ekipos gynybos barikadas pramušti pamėgino Anatolijus Ostapas.

38 rungtynių minutę Bertrandas Ngapounou neleistinai pargriovė į baudos aikštelę įsiveržusį V.Lukšą ir teisėjas suteikė puikią progą „Vilniaus“ klubui padvigubinti rezultatą, tačiau nuo 11 metrų žymės smūgiavęs Erasmo pataikė į virpstą.

Pirmojo kėlinio pabaigoje dar kartą laimę iš toli pabandė A. Ostapas, tačiau ir vėl užtikrintai sužaidė P.Leusas, o bėgant pridėtiniam laikui stipriu smūgiu kamuolį virš vartų pasiuntė I.Morinas. Po pirmojo kėlinio nepaisant to, kad aikštėje dominavo „Žalgiris“, rezultatu 1-0 pirmavo „Vilniaus“ klubas.

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai išbėgo į aikštę nesumažinę apsukų ir toliau dažniau nei rungtynių šeimininkai kontroliavo kamuolį bei stengėsi išlyginti rezultatą, tačiau nemažai jų atakų baigdavosi ties „Vilniaus“ ekipos baudos aikštelės prieigomis.

Pirmąją pavojingesnę progą sukūrė ne primą kartą savo laimę iš tolėliau mėginęs A.Ostapas, tačiau kamuolys praskriejo greta vartų.

57-rungtynių minutę aikštę turėjo palikti rezultatyviausias „Vilnaius“ ekipos žaidėjas Kleyras, kai po ne pirmo susidūrimo su „Žalgirio“ žaidėjais buvo išneštas neštuvais. Jį pakeitė tėvynainis gynėjas Marcio.

Po aukšto perdavimo iš krašto iš pradžių kamuolio galva nepasiekė E.Poderis, tačiau tuo ataka neužsibaigė ir antrą kartą pakėlus kamuolį į baudos aikštelę I.Morino smūgį iš arti atrėmė sėkmingai vartus nuo „Žalgirio“ atakų gynęs P.Leusas.

Tačiau 65 rungtynių minutę „Vilniaus“ vartininkui visgi teko traukti kamuolį iš savo vartų, kai po perdavimo iš aikštės vidurio kamuolį į juos nukreipė Valerijus Mižigurskis, pelnęs 5-tajį savo įvartį „A lygoje“.

Tuoj po to baudos smūgiu dar sykį nuginkluoti M.Rapalį ir susigrąžinti persvarą pabandė Evertonas, tačiau smūgiavo netiksliai.

Rungtynių pabaigoje „Žalgiris“ užspaudė savo varžovus jų aikštės pusėje, tačiau nei dvi progas galva pasižymėti turėjusiam B.Ngapounou nei po keitimo aikštėje pasirodžiuasiam N.Misiukui išplėšti „Žalgiriui“ pergalės nepasisekė. Rungtynėse baigėsi rezultatu 1-1.

Pirmąjį rungtynių kėlinį stebėjo ir triukšmingai nusiteikęs Varšuvos "Legia" ekipos aistruolių būrys, atvykęs į sostinę palaikyti savo komandos Intertoto taurės mače prieš "Vėtros" vienuolikę.