Lenkijos futbolo federacija tikisi milžiniškos baudos © Eurofootball.lt
Po skandalu pasibaigusių UEFA Intertoto taurės turnyro rungtynių tarp Vilniaus "Vėtros" bei Varšuvos "Legia" ekipų, duodamas interviu lenkų klubo interneto svetainei, Lenkijos futbolo federacijos prezidentas Michalas Listkiewiczius apgailestavo dėl savo šalies futbolo fanų elgesio.

"Greičiausiai "Vėtrai" bus įskaityta pergalė rezultatu 3-0, o atsakomoji dvikova, jei mums išvis bus leista ją surengti, vyks 300 kilometrų nuo Varšuvos arba tuščiame stadione".

"Už savo gerbėjus atsako klubas, todėl mūsų greičiausiai lauks didesnė bauda nei "Vėtros" ekipos. Viskas priklausys nuo to, ką savo ataskaitoje parašys rungtynes stebėjęs UEFA delegatas. Jau dabar aišku, kad bauda bus milžiniška, jei ne pašalinimas iš turnyro. Juo labiau, kad tai ne pirmas "Legia" klubo fanų išpuolis", - riaušių pasekmes analizavo M. Listkiewiczius.

Prezidentas taip pat pastebėjo, kad jam gėda dėl tokio Lenkijos futbolo gerbėjų elgesio: "Neseniai mums buvo rodomas filmas apie "Legia" ir "Utrecht" rungtynių metu kilusias riaušes. Pripažinsiu, man buvo gėda, kai 52 šalių atstovai stebėjo besimušančius lenkus. Per 2012 metų Europos čempionatą to tikrai nebus".

Panašios nuomonės buvo ir Lenkijos futbolo federacijos viceprezidentas Eugeniuszas Kolatoras, kuris tvirtino, kad Varšuvos klubas greičiausiai bus pašalintas ir UEFA rengiamų turnyrų: "Tiksliai nežinau, kas nutiko "Vėtros" stadione, tačiau panašu į tai, jog "Legia" ekipai kuriam laikui teks atsisveikinti su dalyvavimu UEFA rengiamuose turnyruose".

Federacijos atstovas taip pat pabrėžė, kad bus aiškinamasi, kaip į stadioną pateko net 3000 lenkų komandos fanų: "Bandysime išsiaiškinti, kaip Lietuvoje atsirado tiek daug "Legia" klubo aistruolių. Gali būti, kad tokiame nedideliame stadione toks skaičius svečių ekipos gerbėjų buvo per didelis".