B.Schusteris – naujasis "Real" klubo treneris © Eurofootball.lt
Ispanijos „Primera“ lygos čempionu po ketverių metų pertraukos tapęs devyniskart UEFA Čempionų Lygos nugalėtojas Madrido „%c00003“ klubas savo naujuoju ir vyriausiuoju komandos treneriu paskyrė vokietį Berndą Schusterį, šiose pareigose pakeisiantį prieš 12 dienų atleistą italą Fabio Capello.

47-erių metų strategas pastaruosius dvejus metus treniravo kitą Ispanijos „%c00212“ klubą, su kuriuo praėjusį sezoną šalies čempionate užėmė 9-ąją vietą bei padėjo komandai patekti į Ispanijos Karaliaus Taurės (Copa del Rey) finalą.

Tačiau norėdamas naujų išbandymų jis nusprendė atsistatydinti iš vyriausiojo trenerio pareigų ir perėmė „Real“ ekipos vairą.

„Jo treniruojamos komandos žaidė gerą ir gražų futbolą, - teigė „Real“ prezidentas Ramonas Calderonas. – Jis žino klubą ir treniruos pilną žvaigždžių komandą“.

Vokietis rungtyniavo „karališkajame“ klube 1988-1990 metais ir per 62-ejas rungtynes pelnė 13 įvarčių. B.Schusteriui Madrido komanda bus jau septinta per visą jo kaip trenerio karjerą.

Buvęs Vokietijos nacionalinės rinktinės futbolininkas ėmėsi trenerio amato prieš dešimtmetį vadovaudamas Kolno „Fortuna“ klubui, o taip pat treniravo Vokietijos „%c00256“, „Xerez“, Ukrainos Donecko „%c00145“ ir Valensijos „%c00197“ ekipą, kurią 2005 metais iškeitė į „Getafe“.

Būdamas žaidėju jis 1980 metais sugebėjo su Vakarų Vokietijos rinktine laimėti UEFA Europos čempionatą, ir tą vasarą jis persikėlė į Ispanijos „%c00006“ klubą. Per aštuonerius metus praleistus katalonų komandoje jis per 170 lygos rungtynių įmušė 63 įvarčius. Po to dvejus metus jis atstovavo „Real“ vienuolikei, bei tris sezonus vilkėjo kitos Madrido komandos „%c00017“ marškinėlius.