Azijos taurė: Japonija sužaidė lygiosiomis su Kataru © Eurofootball.lt
Sekmadienį ir pirmadienį Azijos Taurėje (Asian Cup) buvo sužaistos ir pirmosios B grupės varžybos. Vienas iš turnyro organizatorių Vietnamas 2-0 nugalėjo Jungtinių Arabų Emyratų rinktinę, o čempionų titulą ginanti Japonija su Kataru išsiskyrė taikiai 1-1.

Sekmadienį vykusiose rungtynėse šeimininkai Vietnamo futbolininkai susitiko su Jungtinių Arabų Emyratų ekipa. Sužaidus apie pusvalandį pirmąją realią progą pasižymėti turėjo JAE puolėjas Faisalas Khalilas, tačiau jo smūgį pirštų galais atmušė vietnamiečių vartų sargas Duong Jong Sonas.

Tačiau 63-iąją minutę visų nuostabai į priekį išsiveržė Vietnamo rinktinė, kai gynėjas Huynhas Quangas Thanhas pasinaudojo JAE gynėjų nesusipratimu ir nestabdydamas kamuolį pasiuntė jį į tinklą. Po dešimties minučių Vietnamas pirmavo jau 2-0, kai Le Cong Vinhas išvengęs nuošalės pinklių antrą kartą nuginklavo JAE vartininką.

Šios dienos mače 2000 ir 2004 metų Azijos Taurės turnyro nugalėtoja Japonija susitiko su Kataro rinktine. Pirmieji šiame mače į priekį išsiveržė favoritais laikomi japonai, kai 61-ąją minutę po Yasuyuki Kono perdavimo iš krašto iš aštraus kampo kaire koja tiksliai mušė į Frankfurto „Eintracht“ klubą persikėlęs saugas Naohiro Takahara. Tai buvo jau 20-ais jo įvartis per 48 rungtynes rinktinėje.

Tačiau iki rungtynių pabaigos likus žaisti dvi minutes japonai buvo šokiruoti, kai Yuki Abe prasižengė prieš Urugvajuje gimusį Sebastianą Quintana, ir po pastarojo atlikto baudos smūgio iš 25 metrų kamuolys kliudydamas sienelę įskriejo į vartus, nepalikdamas jokių šansų Japonijos vartininkui Yoshikatsu Kawaguchiui. Tiesa, Kataro futbolininkai buvo priversti baigti mačą 10-yje, kai raudoną kortelę prieš save išvydo Huseinas Yasseras.

Po pirmųjų varžybų B grupėje pirmoje vietoje žengia Vietnamas, antrąją ir trečiąją vietas dalinasi Japonija su Kataru, o paskutinė kol kas yra JAE rinktinė.

B grupės rezultatai:

Vietnamas 2 – 0 JAE
63‘ [1 – 0] Huynh Quang Thanh
73‘ [2 – 0] Le Cong Vinh

Japonija 1 – 1 Kataras
61‘ [1 – 0] Naohiro Takahara
88‘ [1 – 1] Sebastian Quintana

90‘ Hussain Yasser (kataras) pašalintas iš aikštės

Turnyrinė lentelė:

1. Vietnamas 1 1 0 0 2-0 3
2. Japonija 1 0 1 0 1-1 1
3. Kataras 1 0 1 0 1-1 1
4. JAE 1 0 0 1 0-2 0