Baigėsi pirmosios II etapo Intertoto kovos © Eurofootball.lt
Sekmadienį buvo sužaistos dar trejos pirmosios II etapo Intertoto kovos. Jose Turkijos „Trabzonspor“ net 6-0 sutriuškino Albanijos „Vllaznia“ ekipą, Suomijos „Honka“ namuose 2-2 sužaidė su Danijos „Aalborg“, o Lietuvoje Vilniaus „Vėtros“ ir Varšuvos „Legia“ mačas po pirmojo kėlinio buvo sustabdytas dėl masiško lenkų klubo sirgalių įsiveržimo į aikštę.

Turkijoje „Trabzonspor“ klubas susikovė su Albanijos Škodero „Vllaznia“ ekipa. Pirmajame kėlinyje turkus į priekį 12-tą minutę išvedė Ersenas Martinas, o 32-ąją rezultatą padvigubino Ceyhunas Eris. Po septynių minučių rezultatas tapo jau 3-0, kai taikliai mušė Cagdas Atanas.

Antrame kėlinyje „Trabzonspor“ ir toliau dominavo aikštėje, kai 51-ąją minutę Serkanas Balci pelnė ketvirtąjį komandos įvartį, o 58-ąją antrą kartą tiksliai šiame mače smūgiavo E.Martinas. Likus žaisti dvi minutes Omeras Riza įkalė paskutinė vinį į albanų karstą: 6-0.

Po šios pergalės turkų klubas praktiškai užtikrino kelialapį į kitą varžybų etapą, kuriame susitiks su Rumunijos Galačio „Otetul“ arba Bosnijos ir Hercegovinos Sarajevo „Slavija“ poros nugalėtojų. Pirmasis mačas tarp „Otetul“ ir „Slavija“ baigėsi be įvarčių 0-0.

Skandinaviškoje dvikovoje Suomijos „Honka“ klubas surėmė ginklus su Danijos „Aalborg“ ekipa. Šiose rungtynėse „Honka“ net du kartus turėjo lyginti rezultatą, taigi danų klubas turi geresnių šansų prieš atsakomąjį mačą. „Aalborg“ vienuolikė į priekį išsiveržė jau 33-iąją susitikimo sekundę, kai pasižymėjo Mattiasas Lindstromas.

Šeimininkai po aštuonių minučių išlygino rezultatą, kai kamuolį į tinklą iš 11 metrų žymos pasiuntė Roni Porokara. Pirmojo kėlinio viduryje Danijos klubas vėl išsiveržė į priekį, kai įvartį pelnė Rade Priva. Vis dėlto suomiams pavyko išsigelbėti, o pasižymėjo Jammi Puustinenas.

Trečiajame Intertoto etape suomių arba danų klubas susikaus su Belgijos Gento „KAA“ ir Šiaurės Airijos „Cliftonville“ poros nugalėtojų. Pirmasis mačas Belgijoje baigėsi šeimininkų pergale rezultatu 2-0.

Rezultatai

"Trabzonspor" 6 - 0 "Vllaznia"

"Honka" 2 - 2 "Aalborg"