Oficialu: C.Metzelderis keliasi į "Real" © Eurofootball.lt
Vokietijos nacionalinės rinktinės vidurio gynėjas Christophas Metzelderis (%p01229) palikęs Vokietijos Bundesligos Dortmundo „%c00100“ klubą ir tapęs laisvuoju agentu papildė Ispanijos čempionu Madrido „%c00003“ gretas.

26-erių metų futbolininkas pastaruosius septynerius sezonus praleido „Borussia“ komandoje, į kurią persikėlė 2000-aisiais metais iš žemesnės lygos „Preussen Munster“ ekipos, po šio sezono norėjo pokyčių.

Šių metų kovo mėnesį vokiečiui atsisakius pratęsti Dortmundo klubo pasiūlytą naują sutartį, „Real“ klubo susidomėjimo ilgai laukti nereikėjo. Pirmadienį gynėjas turės praeiti medicininį patikrinimą ir su „karališkuoju“ klubu pasirašys ketverių metų kontraktą, galiosiantį iki 2011-ųjų metų.

C.Metzelderis, kuris 2003-2004 metų sezoną praleido dėl rimtos kelio traumos, oficialiai klubo svetainei sakė: „Esu labai patenkintas dėl visko, kas įvyko, ir nekantrauju kuo greičiau pradėti dirbti su naujaisiais draugais Madrido klube. Tikiuosi, kad mano dalyvavimas čia padės sustiprint komandą, ir žingsnis po žingsnio aš darysiu viską, kad pritapčiau“.

Vokietis „Borussia“ klube sužaidė 126-erios Bundesligos varžybose bei 2001-2002 metų sezone laimėjo Vokietijos čempionato auksą. Jis sustiprins Madrido klubo gynybą bei rungtyniaus kartu su Sergio Ramosu ir Fabio Cannavaro.

„Asmeniškai nepažįstu daug žaidėjų „Real“ klube, tačiau jie visi yra gerai žinomi Europoje, o pirmiausia žinau tuos, kurie rungtyniauja savo nacionalinėje rinktinėje, - pridūrė C.Metzelderis. – Žaviuosi tokiais žaidėjais kaip Ikeras Caillasas, Fabio Cannavaro ir Ruudas van Nistelrooy`us“.

C.Metzelderis iš viso Vokietijos rinktinėje yra sužaidęs 32 rungtynes bei dalyvavęs 2002 ir 2006 metų Pasaulio čempionatuose, o pastarajame su komanda iškovojo bronzos medalius.

„Mūsų čia laukia didelis išbandymas todėl, kad kitas Ispanijos pirmenybes pradėsime kaip čempionai, - tęsė gynėjas. – Viliuosi, kad ir šiais metais mes iškovosime trofėjų“.