"Fulham" įsigijo D.Kamara © Eurofootball.lt
Anglijos „Premier“ lygoje praėjusį sezoną vos 16-oje vietoje finišavęs Londono „%c00044“ nusipirko trečiąjį šios vasaros pirkinį - sostinės klubas laimėjo kovą dėl žemesnės „Championship“ lygos „%c00194“ klubo puolėjo Diomansy Kamara (%p01753) įsigijimo.

Manoma, kad „Fulham“ klubas už legionierių iš Senegalo sumokėjo maždaug 6 milijonų svarų sterlingų sumą ir su juo pasirašė penkerių metų kontraktą, galiosiantį iki 2012-ųjų metų.

D.Kamara, kuris pasiprašė būti parduodamas po to, kai „W.B.A“ nesugebėjo prasimušti į Anglijos „Premier“ lygą, taip pat buvo ir kitos Londono komandos "%c00248“ taikiniu.

Tačiau jį pereiti į „Fulham“ įtikino vyriausiasis komandos treneris Lawrie Sanchezas, kuris šią vasarą papildė dviem saugais iš Šiaurės Airijos: iš Birmingemo „%с00049“ įsigijo Aaroną Hughesą (%p02400) ir Steveną Davisą.

„Fulham“ klubo strategas L.Sanchezas tiki Senegalo nacionalinės rinktinės puolėju D.Kamara, kuris taip pat yra žaidęs aukščiausioje Anglijos „Premier“ lygoje su „%c00057“ ir „W.B.A“ klubu.

„Visada yra rizika, kai būna įsigijamas bet koks žaidėjas iš „Championship“ lygos, - teigė „Fulham“ treneris. – Jis rungtyniavo „Portsmouth“ klube, kuriame jam karjera klostėsi ne itin sėkmingai, tačiau jis turėjo keletą puikių sezonų su „West Brom“ komanda, ir dabar yra šansas sugrįžti atgal į „Premier“ lygą“.

„Bet koks futbolininkas atvykęs į Angliją būna šokiruotas sistema, tačiau joje pažaidus du metus, yra tinkamiausia proga išbandyti ir parodyti save šiame lygyje, - pridūrė L.Sanchezas. – Jis yra greitas žaidėjas ir nėra jokių kalbų dėl jo sugebėjimo mušti įvarčius“.

Praėjusį sezoną D.Kamara rungtyniaudamas „W.B.A“ klube „Championship“ lygoje sugebėjo varžovų vartininkus nuginkluoti 23 kartus.