"Šiaulių" gretas papildė brazilas Mandinho © Eurofootball.lt
Iš trijų peržiūroje buvusių užsieniečių, „Šiauliai“ sutartį pasirašė su vienu - Armando Tarlazis Viera dos Santos – Mandinho (%p05255). 23 metų futbolininkas Šiaulių komandoje žais iki kitų metų sezono pabaigos.

„Vikrus techniškas, mėgstantis kombinacinį žaidimą, veržlus“- taip kairiakojį centro saugą apibūdino „Šiaulių“ treneris Rytis Tavoras. Pasak trenerio, šiam futbolininkui dar reikia treniruotis lavinant įgūdžius smūgiuoti dešine koja. Kiti du futbolininkai, dalyvavę peržiūroje - latvis Andris Kuvšinovs ir brazilas Rudolfo da Silva komandai netiko.

„Šiaulių“ naujokas Mandinho turi ir graikiško bei armėniško kraujo. Jo močiutė kilusi iš Armėnijos, o senelis- graikas. Futbolininkas gimė 1984m. sausio 28 d. San Paulo mieste Brazilijoje. Futbolą žaidžia nuo ketverių metų. 2005-ųjų spalį persikėlė žaisti į Europą, kur žaidė antrame pagal pajėgumą Danijos futbolo čempionate, „Brondy - 2” ir “Hvidovre” komandose.

Paklaustas kuo skiriasi futbolo struktūra Europoje ir Brazilijoje, jis atsakė, kad čia viskas labiau organizuota.

Mandinho po kelių treniruočių Šiauliuose pastebėjo, kad futbolas Lietuvoje labiau kombinacinis nei Danijoje, kur stengiamasi žaisti remiantis labiau fizinėmis savybėmis. Brazilui Lietuva labiausiai žinoma iš krepšininkų ir Aurelijaus Skarbaliaus, kuris dar žaidė kuomet Mandinho atvyko į „Brondby“.

„Pirmą dieną atvykęs į Šiaulius pastebėjau, kad nedaug kas komandoje kalba angliškai, maniau bus sunku susikalbėti. Tačiau jau dabar net ir su tais kuriais nekalbame ta pačia kalba, puikiai bendraujame futbolo kalba. Visi komandoje draugiški, manau greitai pritapsiu.“ – sakė Mandinho. „Tikiuosi, kad padėsiu „Šiauliams“ kovoti dėl aukštesnių pozicijų, nei dabar užimamos. To nori visa komanda, ne tik aš.“

Brazilas pasirinko 66 numeriu pažymėtus marškinėlius, nes skaičius 6 jam atneša laimę. Tikimasi, kad pirmąsias rungtynes Mandinho sužais jau liepos 12d. Šiauliuose su "Ekranu".