M.Kižys ir T.Papečkys žais "Gornik" ekipoje © Eurofootball.lt
Saugai iš Lietuvos %p03189 ir %p02640 savo karjerą tęs Lenkijoje - žaidėjai pasirašė sutartis su vienu tituluočiausių visų laikų lenkų klubų Zabžės "Gornik".

Abu lietuviai sutartis su 14 kartų Lenkijos čempionu "Gornik" pasirašė sėkmingai pasirodę peržiūroje ir dabar su komanda tęs pasiruošimą naujam sezonui Slovakijos Zlate Moravce mieste.

Praėjusį sezoną 25 metų M.Kižys nuo sezono vidurio atstovavo kitam Lenkijos klubui Lodzės "LKS" ir per 11 rungtynių pelnė 3 įvarčius. Per savo karjerą saugas taip pat yra žaidęs Vilniaus "Žalgirio", "Kauno", Edinburgo "Hearts" ir "Šilutės" ekipose. Šiais metais jis buvo pirmą kartą pakviestas į Lietuvos nacionalinę rinktinę.

28 metų T.Papečkys didžiąją karjeros dalį praleido "Kauno" komandoje, kuriai atstovavo beveik devynis sezonus, neskaitant trumpo išvykimo į Rusiją Machačkalos "Anži" klube. Tačiau 2006 metais saugas prarado vietą kauniečių ekipoje ir buvo paskolintas "Šilutei", o šiemet žaidė Latvijoje "Riga" klube.

"Gornik" praėjusį sezoną Lenkijos čempionate užėmė 14-ąją vietą ir vos išvengė iškritimo į žemesnę lygą.

Tuo tarpu 4 poziciją "Ekstraklasa" užėmusio "Cracovia" klubo peržiūroje dalyvavęs gynėjas %p02732 komandai neįtiko. Teigiama, kad žaidėjas kartu su peržiūroje dalyvavusiu brazilu neprilygo vietiniams lenkų futbolininkams.

Nuo 2006 metų balandžio P.Paknys rungtyniauja Baltarusijoje Soligorsko "Shaktyor" klube, o anksčiau yra žaidęs Vilniaus "Žalgirio", "Šilutės" ir tuometinės Vilniaus "Šviesos" komandose.