"Wigan" įsigijo J.Koumasą © Eurofootball.lt
Praėjusį sezoną Anglijos „Premier“ lygoje 17-ąją vietą užėmęs „%c00261“ klubas antradienį iš žemesnės „Championship“ lygos „%c00194“ ekipos už 5.3 milijonų svarų sterlingų sumą įsigijo saugą Jasoną Koumasą (%p03054).

27-erių metų Velso nacionalinės rinktinės narys sėkmingai praėjo medicininį patikrinimą ir su Mančesterio priemiesčio komanda pasirašė ketverių metų kontraktą, galiosiantį iki 2011-ųjų metų.

„Jasonas yra puikus žaidėjas ir esu įsitikinęs, jog jis be jokių abejonių sustiprins komandą, - teigė vyriausiasis „Wigan“ klubo treneris Chrisas Hutchingsas. – Dar keletas Anglijos „Premier“ lygos klubų taip pat išreiškėsusidomėjimą juo, ir todėl esu dar laimingesnis, kad jis pasirinko būtent mus“.

J.Koumaso pardavimas „W.B.A“ komandai atnešė 3 milijonų svarų sterlingų pelno, kadangi jie 2002-aisiais metais valą įsigiję iš „Tranmere“ klubo paklojo 2.25 milijonų svarų sterlingų sumą.

„Visą laiką sakėme, kad mes apsvarstysime tokių žaidėjų kaip Jasonas pardavimą tik tada, kai gausime pelningus pasiūlymus,“- sakė „W.B.A“ klubo savininkas Jeremy Peace`as.

Anksčiau „W.B.A“ klubas buvo atmetęs kitų dviejų Anglijos „Premier“ lygos „%c00048“ ir Londono „%c00044“ klubų pateiktus pasiūlymus.

J.Koumasas tapo jau penktuoju naujojo „Wigan“ komandos trenerio C.Hutchingso pirkiniu – anksčiau ekipos gretas papildė gynėjai Titulas Bramble`as ir Mario Melchiotas, puolėjas Antoine`as Sibierski ir Carlo Nashas.

„Įsigijus Jasoną dabar mūsų dėmesys nukrypo į kitus taikinius, - pridūrė C.Hutchingsas. – Puikiai dirbame vasaros rinkoje, tačiau persirengimo kambaryje yra pakankamai vietos žaidėjams, kurie sustiprintų mūsų komandos sudėtį“