CSKA iš "Legia" įsigijo puolėją D.Jančyką © Eurofootball.lt
Daugkartinis Rusijos „Premier“ lygos čempionas Maskvos %c00072 klubas už rekordinę Lenkijai 4.2 milijonų eurų sumą iš Varšuvos „%c00340“ klubo įsigijo perspektyvų puolėją Dawidą Jančyką (%p05257) .

19-metis futbolininkas, kuris šiuo metu atstovauja Lenkijos rinktinei Kanadoje vykstančiame Pasaulio jaunimo (iki 20 metų) čempionate, per du sezonus „Legia“ komandoje per 42 lygos mačus įmušė 9 įvarčius, tačiau nuo šiol rungtyniaus Rusijoje.

Pasaulio jaunimo čempionate lenkas per trejas varžybas įmušė du įvarčius ir padėjo savo šaliai patekti į aštuntfinalį, kur ketvirtadienį jo rinktinė susikaus su Argentina. Puolėjas sužibėjo ir Lenkijoje vykusiame 2006 metų UEFA Europos jaunimo (iki 19 metų) čempionate, kai tris įvarčius pelnė 4-1 laimėtose rungtynėse su Belgija.

„Legia“ klubo viceprezidentas Miroslavas Trzeciakas, CSKA ir D.Janczyko agentas užbaigė perėjimo sandorį be pačio žaidėjo dalyvavimo. Futbolininkas teigė: „Mano agentas paskambino man ir pranešė apie šį perėjimą. Negaliu patikėti, kad buvau įvertintas daugiau negu 4 milijonais eurų“.

Ši suma tapo rekordine Lenkijos lygos klubui ir pagerino ankstesniuosius rekordus. Šių metų vasario mėnesį Vokietijos Bundesligos Dortmundo „Borussia“ klubas Krokuvos „Wisla“ komandai už saugą Jakubą Blaščykowskį sumokėjo 3.7 milijonų eurų sumą, o visai neseniai „Legia“ į Londono „Arsenal“ pardavė savo vartininką Lukašą Fabianskį, kuris, pagal spėjimus, buvo įvertintas iki 4 milijonų.

Lenkijoje vienu perspektyviausių jaunųjų puolėjų laikomas D.Jančykas prieš dvejus metus iš gimtosios Nowy Sacz „Sandeckaja“ ekipos į sostinės „Legia“ vienuolikę perėjo vos už 6 tūkstančių eurų sumą.