J.Saviola karjerą tęs Madrido "Real" klube © Eurofootball.lt
Naujasis Madrido "%c00003" vyriausiasis treneris Berndas Schusteris patvirtino, jog "%c00006" klubą palikęs puolėjas Javieras Saviola (%p00209) kitą sezoną atstovaus jo vadovaujamai komandai.

Visos sutarties detalės buvo suderintos dar birželio 30 dieną, tačiau buvo laukiama, kol B.Schusteris bus patvirtintas naujuoju "Real" treneriu, o tai įvyko šį pirmadienį.

"J.Saviola yra jaunas, galintis įmušti daug įvarčių, futbolininkas,- trumpai apibendrino treneris.

Pasak vokiečio, aplinkybė, kad argentinietis į "Karališkąjį" klubą atvyks iš aršiausio konkurento stovyklos, gali būti naudingas.

"Visos šios nedidelės detalės taip pat mums yra teigiamos. Sirgaliai ir žiniasklaida šią žinią priėmė normaliai",- kalbėjo B.Schusteris.

"Barcelona" gretas J.Saviola papildė 2001 metų vasarą, būdamas vienu perspektyviausių jaunųjų puolėjų visame pasaulyje. Visgi po trijų pakankamai sėkmingų sezonų futbolininkas neteko vietos startinėje sudėtyje, užleisdamas ją naujokui Samueliui Etoo.

Dėl to Argentinos nacionalinės rinktinės narys buvo skolinamas "Monaco" ir "Sevilla" ekipoms, tačiau praėjusią vasarą nusprendė dar kartą pamėginti įsitvirtinti tuometinių Ispanijos čempionų pagrindinėje komandoje. Nepaisant to, net ir spalio mėnesį, kuomet S.Etoo gydėsi traumą, 25 metų J.Saviola laiko aikštėje praleisdavo palyginti mažai.

Nedidelio ūgio techniškas žaidėjas praėjusio sezono viduryje, pasirodžius panašiems pranešimams, teigė, jog tikrai neketina keltis į "Real" ir nori pratęsti sutartį su "Barcelona". Visgi katalonų pasiūlymas ir siūlomas vaidmuo komandoje puolėjo nesuviliojo, todėl jis pakeitė išankstinę nuomonę ir kitą sezoną rungtyniaus sostinėje.

Tai jau trečiasis naujojo "Real" stratego B.Schusterio pirkinys. Kiek anksčiau komandą papildė du gynėjai - vokietis Christophas Metzelderis (%p01229) bei brazilas Pepe (%p04345).