Azijos taurė: Kinija ir Indonezija startavo pergalėmis © Eurofootball.lt
Antradienį Azijos futbolo čempionate buvo sužaistos dvejos rungtynes – varžybos startavo C ir D grupėse. Triuškinamą pergalę iškovojo Kinija, tris taškus į savo sąskaitą įsirašė ir Indonezija.

Pirmą kartą Azijos čempionatas rengiamas net 4 šalyse – Vietname, Tailande, Malaizijoje ir Indonezijoje.

Pastarieji šiandien pirmose D grupės varžybose susitiko su Bahreinu. Šie pirmieji galėjo įsiveržti į priekį, kai rungtynių pradžioje pasinaudoję varžovų klaida surengė greitą kontrataką, tačiau jos smaigalyje atsidūręs Abdullah Omaras smūgiavo labai silpnai ir tiesiai į vartininką.

Tačiau po kelių akimirkų pasižymėjo šeimininkai. 14 min. Utina iš aikštės vidurio perdavė kamuolį į priekį Budi Sudarsono, šis atitrūko nuo gynėjų, suklaidino vartininką ir pasiuntė kamuolį į vartus. Bet 27 min. rezultatas tapo lygus. Po perdavimo iš dešinės prie Indonezijos vartų kilo sumaištis ir tuo pasinaudojęs Sayedas Mahmoudas Jalalas iš arti nukreipė kamuolį į tinklą – 1-1.

Įpusėjus antrajam kėliniui, šeimininkai persvėrė skirtumą. Po gražios kombinacijos Firmanas Utina smūgiavo iš beveik 30 metrų, tačiau Bahreino vartininkas atmušė kamuolį priešais save ir tuo pasinaudojęs pakartotinu Bambangas Pamungkas smūgiu nukreipė jį į viršutinį vartų kampą – 2:1.

Rungtynių pabaigoje Bahreinas surengė vartų šturmą, tačiau išplėšti taško jiems nepavyko, nors vienos atakos metu kamuolys atsimušė į skersinį.

Šioje grupėje dar rungtyniauja Saudo Arabija ir Pietų Korėja.

C grupėje Malaizija tapo pirmąja šio turnyro šeimininke, patyrusią nesėkmę. Malajiečius Kvala Lampūre net 5-1 sutriuškino Kinija.

Kinai pirmajame kėlinyje pasiekė du įvarčius galva, kai pasižymėjo puolėjas Hanas Pengas ir Kotbuso „Energie“ žaidžiantis saugas Shao Jiayi.

Bet kokios šeimininkų viltys atkurti intriga žlugo antrojo kėlinio pradžioje. Iš pradžių po Wan Dongo smūgio kamuolys įskriejo į vartus atšokęs rikošetu, o netrukus Hanas Pengas pasižymėjo po dar vieno perdavimo iš krašto.

Malaizijai garbės įvartį 73 min. pelnė po keitimo pasirodęs Indra Putra, tačiau rungtynes vainikavo dar vienas tikslus kiniečių smūgis galva, kurį atliko Wan Dongas.

C grupėje dar rungtyniauja Iranas ir Uzbekistanas.

Statistika:

C grupė

Malaizija 1 – 5 Kinija
15’ [0 – 1] Han Peng
36’ [0 – 2] Shao Jiayi
51’ [0 – 3] Wan Dong
55’ [0 – 4] Han Peng
73’ [1 – 4] Indra Putra
89’ [1 – 5] Wan Dong

Liepos 11 d. (trečiadienį) susitinka Iranas – Uzbekistanas

D grupė

Indonezija 2 – 1 Bahreinas
14’ [1 – 0] Budi Sudarsono
27’ [1 – 1] Sayed Mahmood Jalal
63’ [2 – 1] Bambang Pamungkas

Liepos 11 d. (trečiadienį) susitinka Pietų Korėja – Saudo Arabija