Y.Benayounas papildys "Liverpool" gretas © Eurofootball.lt
Vienas Londono "%c00248" komandos lyderių Yossi Benayounas (%p00501) artimiausiu metu už 4 milijonus svarų sterlingų persikels į "%c00045".

Ilgos ir komplikuotos derybos vyko ne vieną savaitę, kol abiems klubams galiausiai pavyko pasiekti susitarimą dėl kompensacijos dydžio. Kadangi pats saugas neslėpė noro kitą sezoną atstovauti UEFA Čempionų lygos finalininkams, formalumai dėl asmeninių kontrakto sąlygų užtrukti neturėtų.

Įdomu tai, jog gegužės pabaigoje pasirodė pranešimų, neva 25 metų Y.Benayounas pasirašė naują penkerių metų sutartį su "West Ham", taip paneigdamas bet kokius gandus apie galimą išvykimą. Visgi kiek vėliau paaiškėjo, jog susitarimas buvo tik žodinis, o sužinojęs apie susidomėjimą iš "Liverpool" pusės Izraelio rinktinės narys tvirtai apsisprendė palikti Londoną.

Simpatijos futbolininkui neslėpė ir paprastai menkai informaciją apie galimus perėjimus komentuojantis 'raudonųjų' strategas Rafaelis Benitezas, teigdamas: "Yossi tikrai nori atvykti į mūsų klubą. Man jo žaidimas taip pat patinka".

Į Angliją dešiniajame krašte dažniausiai rungtyniaujantis žydas atvyko prieš du metus iš Ispanijos "%c00005" klubo už 2,5 milijono svarų.

"West Ham" gretose jis iš viso sužaidė 72 rungtynes bei pelnė aštuonis įvarčius, tris iš jų praėjusį sezoną.

Neoficialiais duomenimis, per artimiausias keletą dienų "Liverpool" už maždaug 13,5 milijono svarų turėtų įsigyti ir Amsterdamo "%c00138" krašto saugą-puolėją Ryaną Babelį (%p04151).