Oficialu: Y.Benayounas ir R.Babelis pasirašė sutartis su "Liverpool" © Eurofootball.lt
"%c00045" klubą šios savaitės pabaigoje, kaip ir tikėtasi, oficialiai papildė du naujokai - Yossi Benayounas (%p00501) ir Ryanas Babelis (%p04151).

27 metų Izraelio rinktinės saugas Y.Benayounas, galintis žaisti ir abejose kraštuose, ir centre, atvyksta iš Londono "%c00248" už maždaug 5 milijonus svarų sterlingų. Futbolininkas pasirašė ketverių metų sutartį ir komandoje turėtų pakeisti Madrido "%c00017" pasiūlymą priėmusį Luisą Garcią (%p00225).

"Jis desperatiškai norėjo tapti būtent mūsų klubo žaidėju,- sakė "Liverpool" strategas Rafaelis Benitezas. - Kaip ir L.Garcia, izraelietis yra techniškas, labai protingas žaidėjas, galintis žaisti keliuose pozicijose ir taip suteikiantis didesnę galimybę rinktis.

"West Ham" šiam saugui siūlė labai patrauklų kontraktą, kitų ekipų pasiūlymai taip pat buvo finansiškai patrauklesni, bet Y.Benayounas aiškiai parodė, jog nori žaisti čia, Liverpulyje".

"West Ham" gretose jis iš viso sužaidė 72 rungtynes bei pelnė aštuonis įvarčius, tris iš jų praėjusį sezoną.

Tuo tarpu už 20-metį R.Babelį "Liverpool" sumokėjo Amsterdamo "%c00138" klubui 11,5 milijono svarų. Kairiajame atakos krašte arba vidurio puolėjo pozicijose rungtyniaujantis olandas pasirašė penkerių metų sutartį.

"Išklausiau klubo vadovus, trenerį, kuris turi didelių planų, susijusių su manimi, ir susidariau labai gerą įspūdį. Apsisprendžiau klausydamasis širdies",- tvirtino R.Babelis.

"Be abejo, palikti "Ajax" yra labai sunku. Bet ketinu gana dažnai atvykti į Amsterdamą ir aplankyti komandą".

Su T.Henry lyginamas olandas, jau 14 kartų atstovavęs nacionalinei savo šalies ekipai, išsiskyrė puikiu pasirodymu neseniai pasibaigusiame Europos jaunimo (iki 21 metų) čempionate, kuriame jo vedama rinktinė pasidabino aukso medaliais.

Praėjusį sezoną "Ajax" gretose R.Babelis sužaidė 27 rungtynes bei pelnė 5 įvarčius.