4 turas: "Arsenal" sustabdė įsibėgėjusį "Man City" © Eurofootball.lt
Šeštadienį Anglijos „Premier“ lygoje buvo sužaistos aštuonerios 4-ojo turo varžybos. Pirmąją nesėkmę patyrė „Man City“ klubas, nusileidęs „Arsenal“, „Bolton“ iškovojo pirmąją pergalę sezone sutriuškindami „Reading“, „Chelsea“ nugalėjo „Portsmouth“, „West Ham“ ir „Wigan“ bei „Everton“ ir „Blackburn“ išsiskyrė taikiai, „Aston Villa“ įveikė „Fulham“, „Derby“ pralaimėjo „Birmingham“, ir „Liverpool“ šventė pergalę prieš „Sunderland“.

Londone „Emirates“ stadione vietos „Arsenal“ susikovė su dar pralaimėjimu kartėlio Anglijos čempionate nepatyrusiu „Man City“. Pirmąją progą šiame mače sukūrė Sveno Gorano Erikssono auklėtiniai, kai saugas Martinas Petrovas mušė pro šalį. Po to tiesiai į rankas „kanonierių“ vartininkui smūgiavo brazilas Elano.

Antrajame kėlinyje „Arsenal“ atsibudo ir puolėjas iš Olandijos Robinas van Persie „šovė“ virš vartų skersinio. Bet 57-ąją minutę „City“ galėjo išsiveržti į priekį, kai po Elano perdavimo tikslumo pritrūko M.Petrovui.

Vėliau Emile Mpenza sukeltą pavojų sugebėjo neutralizuoti vartininkas M.Almunia, o 65-ąją minutę į Mančesterio komandos vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys, kai Micah Richardsas prasižengė prieš Aleksandrą Hlebą. Prie žymos stojo R.van Persie, bet akistatą vis dėlto laimėjo jaunasis „City“ vartininkas Kasperas Schmeichelis, kojomis atmušęs olando smūgį.

Artėjant mačui prie pabaigos K.Schmeichelis dar kartą gelbėjo savo komandą nuo galimų įvarčių, atlaikęs R.van Persie ir saugo Cesco Fabregaso bandymus. Vis tik Arsene`o Wengero komandai pavyko palaužti „Man City“ komandą.

80-ąją minutę baltarusis A.Hlebas atidavė perdavimą jaunajam ispanui C.Fabregasui, kuris iš aštraus kampo pirmą kartą šiame sezone nuginklavo „Man City“ vartų sargą K.Schmeichelį.

Pajutę pergalę skonį „kanonieriai“ dar labiau įsisiautėjo, ir privertė eilinį kartą padirbėti K.Schmeichelį, kuris atrėmė Tomašo Rosicky smūgį, o A.Hlebas smūgiavo kiek pro šalį.

Bet „City“ nesiruošė nuleisti rankų ir paskutinėmis minutėmis galėjo išplėšti šiose rungtynėse tašką, bet prie atakos pasijungusio vartininko K.Schmeichelio smūgiuotą kamuolį galva po pakelto kampinio sugavo „Arsenal“ vartų sargas M.Almunia.

Tuo tarpu kitose rungtynėse Roy`aus Keane`o treniruojamas „Sunderland“ surėmė ginklus su Rafaelio Benitezo „Liverpool“ gvardija. Tik prasidėjus mačui ir prabėgus 30 sekundžių „juodųjų kačių“ gynėjas Gregas Halfordas suklydo atiduodamas perdavimą atgal ir „raudonųjų“ puolėjas Andrejus Voroninas laimėjo lenktines prieš Paulą McShane`ą, bet jo smūgį atmušė vartininkas Craigas Gordonas.

Savo šansą turėjo ir aikštės šeimininkai, kai po puolėjo Michaelo Chopra perdavimo smūgiavo Anthony Stokesas, tačiau jo ataką iš aštraus kampo sustabdė „Liverpool“ vartų sargas Pepe Reina.

Artėjant pirmajam kėliniui prie pabaigos vis tik į priekį išsiveržė svečiai iš Liverpulio. 37-ąją minutę po Xabi Alonso perdavimo kamuolys praskriejo pro A.Voroniną, bet nusileido tiesiai saugui iš Malio Mohamedui Sisoko po kojomis, ir pastarasis iš arti įmušė pirmąjį savo įvartį per 75-erias varžybas „Liverpool“ gretose. Tai buvo 7000-asis „Liverpool“ įvartis „Premier“ lygos čempionate.

Prieš pat pertrauką „raudonųjų“ puolėjas Fernando Torresas galėjo pridėti dar vieną, bet po Jermaine`o Pennanto perdavimo jo smūgį galva puikiai atmušė „Sunderland“ vartininkas C.Gordonas.

Prasidėjus antrajam kėliniui brangiausias šios vasaros „Sunderland“ pirkinys vartininkas C.Gordonas dar kartą įrodė savo vertę atlaikydamas F.Torreso smūgį, kuris prasiveržė tarp dviejų „juodųjų kačių“ gynėju Nyrono Nosworthy ir P.McShabe`o.

Vienintelis „Sunderland“ žaidėjas, kuris bent kažkiek bandė grasinti „LiverpooL“ vartams buvo A.Stokesas, bet jo tolimą „šūvį“ atmušė P.Reina. Paioje mačo pabaigoje A.Vorninas antrą kartą nuginklavęs C.Gordoną galutinai įtvirtino pergalę „Liverpool“ ekipai.

Dar vienose šios dienos rungtynėse „Stamford Bridge“ stadione šeimininkai Londono „Chelsea“ susitiko su „Portsmouth“ ekipa. Jose Mourinho komanda pradėjo rungtynes drąsiai ir jau 1-ąją minutę galėjo įmušti, bet po Salomono Kalou perdavimo Claudio Pizarro mušė pro šalį.

Vėliau po Michaelo Essieno reido netikslus buvo ir „mėlynųjų“ naujokas Florentas Malouda. Po to dar vieną puikų šansą iššvaistė C.Pizarro, kuris po F.Malouda atlikto baudos smūgio galva mušė pro šalį.

Visgi svečiai atsigavo ir geriausią progą pirmajame kėlinyje turėjo saugas Matthew Tayloras, kuris po Nwankwo Kanu perdavimo iš dešiniojo krašto smūgiavo į vartus ir kamuolys nors ir lietė „Chelsea“ gynėjo Talio Ben Haimo koją pralėkė greta vartų.

Bet 31-ąją minutę „Chelsea“ pavyko pirmajai pasižymėti šiame mače. Po tolimo perdavimo kamuolys surado puolėją iš Dramblio Kaulo Kranto Didier Drogba, šis kulniuku atidavė jį anglų saugui Frankui Lampardui ir po jo smūgio pažeme kamuolys atsidūrė vartų tinkle.

Įpusėjus pirmajam kėliniui F.Lampardas dar kartą patikrino „Pompey“ vartininko Davido Jameso budrumą, bet jo iš 22 metrų atliktas baudos smūgis tikslo nepasiekė, o kitoje aikštės pusėje galėjo kristi ir išlyginamasis įvartis, bet M.Tayloras „šovė“ virš vartų skersinio.

Per pirmąsias 15 minučių antrajame kėlinyje du kartus arti tikslo buvo „Portsmouth“ saugas Gary O`Neilas, bet abusyk kamuolys vartuose taip ir nepabuvojo. Pirma susižaidęs su N.Kanu jis iš arti pramušė pro šalį, o po to greitoje kontratakoje taip apt smūgiavo greta vartų.

Visgi patį geriausią šansą „Pompey“ turėjo rungtynių pabaigoje – „Portsmouth“ puolėjo Davido Nugento smūgį iš krašto netyčia blokavo komandos draugas N.Kanu, bet kamuolys atšoko gynėjui Hermannui Hreidarssonui, ir šis galva pramušė į vartus, bet „Chelsea“ gynėjas Ashley Cole`as spėjo išmušti kamuolį nuo pat vartų linijos.

Kitose šios dienos rungtynėse pirmąją pergalę iškovojo Sammy Lee treniruojamas „Bolton“ klubas, kuris 3-0 sutriuškino „Reading“ vienuolikę. Pirmasis įvartis krito 32-ąją minutę, kai po El-Hadji Dioufo pakelto kampinio galva kamuolį į vartus pasiuntė veteranas saugas Gary Speedas.

Antrajame kėlinyje prabėgus 10 minučių „Bolton“ padvigubino rrezultatą – po Senegalo rinkinės puolėjo E.Hadji Dioufo perdavimo prancūzas Nicolas Anelka permetė kamuolį per „Reading“ vartininką Marcusą Hahnemanną. Tašką mače padėjo po keitimo pasirodęs Danielis Braatenas, kuris po N.Anelka perdavimo iš krašto nestabdydamas kamuolio pasiuntė kamuolį į tinklą.

Pergales vienodais rezultatais 2-1 iškovojo Birmingemo „Aston Villa“, namuose palaužusi Londono „Fulham“, ir „Birmingham“, išvykoje nugalėję naujokus „Derby“.

Pirmajame mače 6-ąją minutę į priekį išsiveržė svečiai iš Londono, kai po Diomansy Kamara perdavimo įvartį įkalė amerikietis Clintas Dempsey. Visgi šeimininkams pavyko išlyginti rezultatą 51-ąją minutę, kai po Ashley Youngo smūgio kamuolį atmušė vartininkas Kasey Kelleris, bet gynėjas Zatas Knightas jį nukreipė į savus vartus. Pergalę Birmingemo komandai atnešė po keitimo pasirodęs Shaunas Maloney, įmušęs po A.Youngo perdavimo.

Dviejų naujokų dvikovoje pirmieji jau 1-ąją minutę į priekį išsiveržė svečiai iš Birmingemo, kai 32-ąją sekundę po Mikaelio Forssello perdavimo kamuolį į vartus iš aštraus kampo nukreipė kamerūnietis Jerome`as. 51-ąją minutę „Derby“ kapitonas Mattas Oakley atstatė pusiausvyrą, pasižymėjęs po tikslaus Eddie Lewiso pervimo. Bet pergalę šventė „Birmingham“, kai 63-iąją minutę po Sebastiano Larssono perdavimo pasižymėjo Jerome`as.

Dvejos rungtynes baigėsi lygiosiomis. Londono „West Ham“ 1-1 sužaidė su „Wigan“, o Liverpulio „Everton“ tokiu pat rezultatu išsiskyrė su „Blackburn“.

„Plaktukai“ praleido įvartį 78-ąją minutę, kurį pelnė austras Paulas Scharneris, bet po trijų minučių Lee Bowyeris atnešė svarbų tašką. Tuo tarpu „Blackburn“ mače su „irisais“ priekyje buvo jau 15-tą minutę po tikslaus Roque Santa Cruzo smūgio, bet likus žaisti dvylika minučių škotas Jamesas McFaddenas išlygino rezultatą „Everton“ ekipai.

Šeštadienio 4 turo rezultatai:

„%c00041“ 1 – 0 „%c00054“
80‘ [1 – 0] Cesc Fabregas

65‘ Robin van Persie („Arsenal“) nerealizavo 11 metrų baudinio

„%c00260“ 0 – 2 „%c00045“
37‘ [0 – 1] Mohamed Sisoko
87‘ [0 – 2] Andriy Voronin

„%c00042“ 1 – 0 „%c00057“
31‘ [1 – 0] Frank Lampaard

„%c00050“ 3 – 0 „%c00315“
32‘ [1 – 0] Gary Speed
55‘ [2 – 0] Nicolas Anelka
90‘ [3 – 0] Daniel Braaten

„%c00049“ 2 – 1 „%c00044“
6‘ [0 – 1] Clint Dempsey
51‘ [1 – 1] Zat Knight ( į savus vartus)
90‘ [2 – 1] Shaun Maloney

68‘ Chris Baird („Fulham“) pašalintas iš aikštės

„%c00338“ 1 – 2 „%c00048“
1‘ [0 – 1] Jerome
51‘ [1 – 1] Matt Oakley
63‘ [1 – 2] Jerome

„%c00248“ 1 – 1 „%c00261“
78‘ [0 – 1] Paul Scharner
81‘ [1 – 1] Lee Bowyer

„%c00051“ 1 – 1 „%c00056“
15‘ [0 – 1 Roque Santa Cruz
78‘ [1 – 1] James McFadden

Turnyrinė lentelė