"Man Utd" iškovojo pirmąją pergalę © Eurofootball.lt
Sekmadienį Anglijos „Premier“ lygoje buvo sužaistos dvejos 4-ojo turo varžybos. Jose pirmąją pergalę galiausiai iškovojo čempionų titulą ginantis „Man Utd“ klubas, minimaliu rezultatu įveikęs „Tottenham“, o „Middlesbrough“ ir „Newcastle“ mačas baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis.

Šiandien visų žiūrovų dėmesys buvo nukreiptas į „Old Trafford“ stadioną, kur vietos „Man Utd“, kurie dar nė karto nebuvo patyręs pergalės džiaugsmo naujajame Anglijos „Premier“ lygos sezone, susikovė su ne ką geriau sezoną pradėjusiu Londono „Tottenham“ klubu.

Jau pirmąją minutę svečiai galėjo išsiveržti į priekį, bet Sero Alekso Fergusono auklėtinių laimei po Steedo Malbranque perdavimo Airijos rinktinės puolėjas Robbie Keane`as iš toli pataikė į skersinį.

„Raudonieji velniai“ sugebėjo atakuoti kiek pavojingiau sužaidus tik 20 minučių. Pirma Ryano Giggso perdavimą iš krašto numušė „Spurs“ vartininkas Paulas Robinsonas, o po to saugas Michaelas Carrickas iš toli smūgiavo kiek pro šalį.

Atradę savo žaidimą aikštės šeimininkai nenustojo grasinti „Tottenham“ vartams. Antrasis žmogus sukėlęs grėsmę prie Martino Jolo treniruojamos komandos vartų buvo saugas Paulas Scholesas, kurio smūgis tikslo nepasiekė, o po akimirkos greta virpsto mušė jaunojo Portugalijos žvaigždė Nani.

Antrąjį kėlinį vėl aktyviau pradėjo svečiai iš Londono, ir gynėjas Ricardo Rocha iš rankų išleido fantastišką šansą pasižymėti, kai po gynėjo Garetho Bale`o atlikto baudos smūgio jis iš arti smūgiavo pro šalį.

Bulgarijos nacionalinės rinktinės puolėjas D.Berbatovas net du kartus galėjo įmušti įvartį: pirma, kai jis suklaidinęs „United“ vartininką Edwiną van der Sarą mušė į vartus, bet gynėjas Rio Ferdinandas spėjo užkirsti kamuoliui kelią įvartus išmušdamas jį nuo pat linijos, o vėliau pataikė į gynėją Wesą Browną, ir apeliavo teisėją skirti 11 metrų baudinį, kadangi jo nuomone kamuolys pataikė anglui į ranką, bet arbitro švilpukas tylėjo.

Vis dėto „Man Utd“ pagaliau pavyko pralaužti ledus. 68-ąją minutę po puolėjo iš Argentinos Carloso Tevezo smūgio „Spurs“ saugas Jermaine`as Jenasas iš vartų linijos išmušė kamuolį, ir šis atsidūrė pas portugalą Nani, kuris tolimu smūgiu pasiuntė kamuolį į tinklą.

„Tottenham“ vyriausiasis treneris M.Jolas į aikštę išleido jaunąjį gynėją Adelį Taarabtą ir puolėją Jermaine`ą Defoe, bet arčiausiai tikslo buvo praėjusio sezono rezultatyviausias komandos žaidėjas D.Berbatovas, po kurio smūgio kamuolys pralėkė labai šalia vartų.

Tai buvo pirmoji Anglijos čempionų pergalė naujajame sezone, tuo tarpu „Tottenham“ patyrė jau trečiąją nesėkmę, ir manoma, kad be darbo gali likti strategas iš Olandijos M.Jolas.

Kitose rungtynėse „Riverside“ stadione šeimininkai „Middlesbrough“ susikovė su „Newcastle“ ekipa. Susitikimo pradžioje dominavo svečiai, kurie galėjo pasižymėti, bet po puolėjo iš Australijos Marko Viduka tolimo perdavimo nigerietis Obafemi Martinsas mušė pro šalį, o Alano Smitho smūgį blokavo „Boro“ kapitonas George`as Boatengas.

Daugiau atakavę svečiai pasiekė savo 22-ąją minutę, kai saugas Charlesas N`Zogbia prasiveržęs kairiuoju kraštu smūgiavo galingai į viršutinį vartų kampą, nepalikdamas jokių šans7 „Middlesbrough“ vartų sargui Markui Schwarzeriui.

Bet po šešių minučių krito ir išlyginamasis įvartis. 28-ąją minutę po saugo iš Brazilijos Fabio Rochembacko perdavimo Egipto rinktinės puolėjas Mido permetė kamuolį per „šarkų“ vartininką Steve`ą Harperį.

Atstačius pusiausvyrą aikštės šeimininkams to nepakako, ir F.Rochembacko smūgį „Newcastle“ vartininkas S.Harperis nukreipė už galinės linijos, o po to atlaikė galingą saugo iš Argentinos Julio Arcos „šūvį“.

Antrasis kėlinys labiau pasižymėjo grubumu, bet vis dėlto įvarčiai buvo mušami. 77-ąją minutę po „Newcastle“ saugo Geremi perdavimo iš kairiojo krašto galingai sudėtas australas M.Viduka laimėjo poziciją prieš „Boro“ gynėją Jonathaną Woodgate`ą ir pasiuntė kamuolį į tinklą.

Prabėgus vos trims minutėms rezultatas dar kartą tapo lygus 2-2, kai nestabdydamas kamuolio iš už aikštelės prieigų taikliai mušė „Boro“ saugas J.Arca. Vis labiau artėjant mačui prie pabaigos abid komandos turėjo progų išplėšti pergalę, bet visgi susitikimas baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis.

Sekmadienio 4 turo rezultatai:

„%c00040“ 1 – 0 „%c00052“
68‘ [1 – 0] Nani

„%c00053“ 2 – 2 „%c00046“
22‘ [0 – 1] Charles N`Zogbia
28‘ [1 – 1] Mido
77‘ [1 – 2] Mark Viduka
80‘ [2 – 2] Julio Arca

Turnyrinė leentelė