"Shakhtar" įsigijo dar vieną legionierių iš Brazilijos © Eurofootball.lt
Ukrainos grandai Donetsko „%c00145“ klubas ir toliau išlaidauja šios vasaros žaidėjų rinkoje. Šį kartą daugkartinis Ukrainos čempionas iš Brazilijos Sao Paulo „%c00220“ ekipos už 14 milijonų eurų sumą įsigijo saugą Willianą.

Jaunas 19-os metų futbolininkas, kuris rungtyniauja dešiniojo atakuojančio saugo pozicijoje, su „Shakhtar“ pasirašė penkerių metų kontraktą, galiosiantį iki 2012-ųjų metų. Šį sezoną jis sužaidė 15-oje Brazilijos čempionato varžybų „Corinthians“ klubo gretose ir dešimt susitikimų už Brazilijos (U-20) rinktinę.

Šią vasarą Donetsko klubas naujiems žaidėjams įsigyti išleido rekordinę 60 milijonų eurų sumą. Į komandą jie be saugo Williano prisiviliojo puolėją iš Italijos Cristiano Lucarelli, gynėją iš Brazilijos Ilsinho ir atakuojantį saugą iš Meksikos Neri Castillo.

Tačiau neapsieita ir be praradimų. Komandą paliko saugai Anatolijus Tymoščiukas, brazilas Matuzalemas, išvykęs į Ispanijos „Zaragoza“ klubą, taip pat puolėjas Ciprianas Marica, papildęs Vokietijos čempionų „Stuttgart“ gretas, nigerietis Julius Aghahowa, perėjęs į Anglijos „Wigan“, bei dar vienas brazilas Elano Blumeris, persikėlęs į „Man City“ ekipą.

Pirmąsias UEFA Čempionų Lygos trečiojo kvalifikacinio etapo varžybas „Shakhtar“ klubas pralaimėjo išvykoje Austrijos „Salzburg“ klubui rezultatu 1-0, bet šį trečiadienį sieks revanšo Donetske.