Interviu: C.Lucarelli apie Ukrainą, "Shakhtar" ir Čempionų lygos svajonę © Eurofootball.lt
Paprastam futbolininkui, kuriam yra jau virš 30 metų, palikti turnyrinės lentelės viduryje esantį klubą ir pasirašyti pelningą kontraktą bei gauti galimybę žaisti UEFA Čempionų Lygoje su tokiu ambicingu klubu kaip Ukrainos vicečempionai Donetsko „%c00145“ atrodo labai nesunkus sprendimas. Tokį sprendimą akivaizdžiai priimtų bet kuris žaidėjas, bet tik ne puolėjas %p03580, kuris nėra paprastas žaidėjas.

Prieš keletą metų futbolininkas sakė, kad jeigu paliks „%c00213“ klubą, tai bus tarsi išsiskirti su žmona. Per keturis sezonus praleistus gimtajame „Livorno“ klube jis įmušė 92 įvarčius bei atmetė keletą labai pelningų pasiūlymų tam, kad liktų su savo mylima komanda.

Bet 2007-ųjų metų vasarą 31-erių metų puolėjas nusprendė priimti naują iššūkį. Jis niekados nepamirš savo mylimo „Livorno“ klubo, bet persikėlęs į Ukrainą, C.Lucarelli darys viską kas įmanoma, kad padėtų savo savo naujiesiems darbdaviams. Apie tai italas papasakojo interviu oficialiai UEFA svetainei.

Koks buvo Jūsų pirmasis įspūdis išvydus Ukrainą?

Įspūdis buvo nepaprastai teigiamas. Kažkas man blogai apibūdino Donetską, teigdamas, jog tai „pilkas“ miestas, kuriame nebūtų linksma gyventi, bet tai buvo netiesa. Nuo tada, kai atvykau čia, supratau, kad tai labai puikus ir svetingas miestas. Taip pat jau spėjau įvertinti Ukrainos žmonių gerumą. Visi yra labai malonūs ir pasiruošę man padėti. Susidarė įspūdis, jog kiekvienas žmogus jaučia didelę pagarbą kitam.

Prieš palikdamas „Livorno“ Jūs turėjote keletą gerų pasiūlymų. Kodėl sutikote būtent su „Shakhtar“?

Šio klubo prezidento Rinato Akhmetovo aistra mane iš tikrųjų sukrėtė. Jis mane kažkuo užkrėtė. Jis man leido jaustis taip, jog būčiau labai svarbi jo projekto dalis. Futbolas Ukrainoje labai sparčiai auga. Šioje šalyje 2012-aisiais metais bus rengiamas Europos čempionatas. Donetske stato stulbinantį stadioną Be abejo taip pat turiu pripažinti, kad man jie pateikė finansiškai svarbų pasiūlymą.

Kiti Italijos puolėjai, tokie kaip Luca Toni, Rolando Bianchi ir Giuseppe Rossi taip pat nusprendė šią vasarą persikelti į užsienio klubus. Kodėl taip atsitiko?

Ekonominėmis sąlygomis Italijos futbolui varžytis su kitomis stipriausiomis Europos lygomis yra labai sunku, o viena iš to priežasčių yra mokesčių dydis. Italijoje yra tik keletas klubų, kurie galėtų kaip lygus su lygiai varžytis su kitomis užsienio komandomis, todėl jie dažniau pasirenka įsigyti žaidėjų iš užsienio klubų nei investuoti į futbolininkus iš Italijos. Be to, užsienio futbolininkai dažniau yra patrauklesni sirgaliams.

Jūs vis dar reguliariai nežaidėte „Shakhtar“ ekipoje. Kaip Jūs manote, kada būsite 100 procentų pasiruošęs? Jūsų nuomone, ką galėsite suteikti šiam klubui, kai įgausite sportinę formą?

Paprastai aš pasiekiu geriausią formą rugsėjo mėnesį, taigi dėl to nesijaudinu. Manau, jog mano būklė yra daug geresnė negu prieš keletą pastarųjų metų šioje metų stadijoje todėl, kad man reikia šiek tiek laiko, kad pasiekčiau savo geriausią formą. Manau, kad jau esu arti jos. Šiuo metu nenoriu švaistytis jokiais pažadais. Aikštėje noriu parodyti, ką galiu duoti šiai komandai. Viskas man čia yra nauja, taigi nėra labai lengva daryti spėjimus. Tačiau jau galiu pasakyti viena, kad „Shakhtar“ klubui atiduosiu viską ką galiu. Esu tuo įsitikinęs.

„Shakhtar“ vasaros žaidėjų rinkoje išleido labai daug pinigų. Kaip Jūs manote, ar jiems pavyks įsitvirtinti tarp stipriausių Europos komandų?

Dėl to mano nuomonė yra teigiama. Klubo prezidento planuojami projektai kelia daug ambicijų. Šioje komandoje yra daug gerų žaidėjų, be to čia taip pat yra ir puikios treniruočių sąlygos. Šiuo požiūriu manau, kad mes jau esame geriausių Europos klubų tarpe. Tai yra svarbus faktorius klubo ateičiai. Esu įsitikinęs, kad „Shakhtar“ sugebės atrasti naujų talentų savo jaunių sistemoje, ir tai yra labai svarbu.

Kuris naujasis komandos draugas padarė Jums didžiausią įspūdį?

Galiu pasakyti, kad šios komandos technikos vidurkis yra labai aukštas. Manau, kad daugelis iš mano komandos draugų jau galėtų žaisti stipriausiuose Europos klubuose. Bet nenorėčiau vardinti jų vardų, kadangi gerbiu visą mūsų komandą.

„Shakhtar“ pralaimėjo pirmąsias UEFA Čempionų Lygos trečiojo kvalifikacinio etapo varžybas Austrijos „Salzburg“ klubui rezultatu 1-0. Jūsų nuomone, ar „Shakhtar“ yra pajėgus patekti į prestižiškiausio Europoje turnyro grupinį etapą?

Be abejo, kad taip. Pirmosiose rungtynėse mes turėjome keletą gerų šansų, bet deja mums taip ir nepavyko įmušti įvarčio. Manau, kad namuose galime sužaisti daug geriau ir patekti į UEFA Čempionų Lygos grupės etapą. Tiesiog turime išnaudoti esamas progas.

Ar bus sunku įveikti trenerio Giovanni Trapattoni vadovaujamą komandą?

G. Trapattoni yra magas, fantastiškas treneris. Nėra nei menkiausių abejonių. Tik keli žmonės Europoje taip pat gerai pažįsta futbolą kaip ir jis. Bet mes ant atsarginių žaidėjų suolo turime Mircea Lucescu, kuris per savo karjerą įgijo nemažai patirties aukščiausiame lygyje. Tai bus įdomi kova tarp dviejų gerų trenerių.

Po to, kai Italijoje įmušėte tiek daug įvarčių, ką Jums reiškia dalyvavimas UEFA Čempionų Lygoje?

Tai yra geriausias dalykas, kokio tik galima norėti. Dabar mano didžiausia svajonė yra sužaisti šio turnyro grupinėse varžybose. Tiesiog noriu būti ten, viso to dalimi.