V. Candela paskelbė apie karjeros pabaigą © Eurofootball.lt
Buvęs Prancūzijos nacionalinės rinktinės gynėjas Vincentas Candela (%p01778) šiandien oficialiai paskelbė apie savo futbolininko karjeros pabaigą.

Profesionalo karjerą 1992-aisiais "Toulouse" ekipoje pradėjęs 33-ejų prancūzas per savo penkioliką metų trukusią karjerą žaidė dar šešiuose klubuose įvairiose Europos valstybėse, tarp kurių buvo tokios ekipos, kaip "Guingamp", "Roma", "Udinese", "Siena" ar "Messina". Paskutinį kartą aikštėje žaidėjas pasirodė atstovaudamas Anglijos "Premier" lygos "Bolton" ekipai.

"Šį sezoną aš niekur nežaidžiu. Mano geriausi metai jau praeityje", - neslėpdamas liūdesio kalbėjo Candela Prancūzijos dienraščiui "L`Equipe".

"Atėjo toks metas, kai turiu atsisveikinti. Dabar futbolas kitoks, mažiau techniškas, mažiau taktiškas, jame vyrauja fizinė jėga".

Karjerą nacionalinėje Prancūzijos rinktinėje dar 1996-aisiais mače su Turkija pradėjes gynėjas iš viso savo gimtąjai šaliai atstovavao 40 kartų bei pelnė du įvarčius. Didžiausi futbolininko laimėjimai yra 1998-aisiais ir 2000-aisiais su Prancūzijos rinktine laimėti Pasaulio ir Europos futbolo čempionatai bei 2001-aisiais atstovaujant "Roma" klubui iškovotas "Serie A" čempionų titulas.