A.Ramoška: "Liko dešimt mažų žingsnelių" © Eurofootball.lt
Sekmadienį įveikęs Panevėžio "Ekraną" Lietuvos čempionų titulą ginantis FBK "Kaunas" "A lygoje" dar labiau atitolo nuo persekiotojų ir artėja prie galimybės aštuntą kartą per pastaruosius devynis sezonus iškovoti aukso medalius.

Tiesa, per sezoną pasikeitė ne tik nemažai žaidėjų, bet ir trenerių. Vienas nedaugelio žmonių, buvusių su komanda visus metus, yra Artūras Ramoška, kuris į komandą atvykus licencijos neturinčiam baltarusiui Andrejui Zygmantovičiui buvo oficialiai pristatomas kaip "Kauno" vyr. treneris.

EuroFootball.lt trumpai pasiteiravo A.Ramoškos apie gerėjančius kauniečių šansu tapti čempionais, trenerių ir žaidėjų permainas bei legionierius.

- Po pergalės prieš "Ekraną" Kaunas dar labiau sustiprino savo, kaip lyderio, pozicijas. Gal tikrai iki čempionų titulo liko visai nedaug?
- Liko dar dešimt mažų žingsnelių, be to, viskas priklausys ir nuo to, kaip savo rungtynes žais mūsų konkurentai. Jokiu būdu negalime atsipalaiduoti dabar, nes gali įvykti ir didelių netikėtumų.

- Kokį įspūdį paliko treneris iš Olandijos Antoniusas Joore?
- Jo, kaip trenerio stiprioji pusė yra taktikos išmanymas. Žaidėjams aikštėje yra sukurta po tam tikrą uždavinį, kurį jie turi įgyvendinti. Antoniusas yra santūrus žmogus. Kiti treneriai rungtynių metu labai emocingai patarinėja žaidėjams, tuo tarpu jis taip nesielgia.

- Ar atvykus naujajam treneriui Andrejus Zygmantovičius paliko komandą?
- Ne, kol kas komandos jis nepaliko. Kaip bus vėliau, parodys ateitis.

- Ar vietą startinėje sudėtyje praradęs vartininkas Mindaugas Malinauskas liks komandoje ar jam teks ieškotis sau naujo klubo?
- Mūsų komandoje šiuo metu yra keturi pajėgūs vartininkai. Naujokas Marianas Kello, galima sakyti, sėkmingai įsiliejo į komandos žaidimą, gerai atlieka savo darbą. Kol kas Mindaugas treniruojasi su mumis, bet žinoma, kaip ir žaidėjui, negaunančiam žaisti, klubui nėra naudinga laikyti tokį žaidėją ant suolo. Kita vertus niekas jam bei kitiems vartininkams netrukdo sunkiai dirbti ir perimti vietą pagrindinėje sudėtyje iš Mariano Kello. Kol kas Mindaugas su mumis, o kaip bus vėliau – pamatysim po kurio laiko.

- Ar visi nauji legionieriai pateisino lūkesčius?
- Ne visi. Pavyzdžiui iš Pascalio Mendy ir Yanko Valkanovo tikrai tikėjomės daugiau. Kai kurie legionieriai dar nevisiškai įsiliejo į komandą, labai trūksta susižaidimo, tarpusavio supratimo. Yra dar vienas toks naujas legionierius Mohamedas Arouri. Jam dar labai trukdo ir kalbos barjeras.

- Ar sunki yra saugo Givi Kvaratskhelia trauma?
- Jam yra prakirsta galva ir jei nebus smegenų sutrenkimo ar kitų komplikacijų jau artimiausiose rungtynėse jis pasirodys. Be to, čempionate turime nedidelę pertrauką, per kurią žaidėjai gali "išsilaižyti žaizdas", galutinai išsigydyti savo traumas.