I.Pankratjevas: "Akcentuosime discipliną aikštėje" © Eurofootball.lt
Marijampolėje pirmadienį treniruotis pradeda Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinė, kuri rugsėjo 6 dieną išvyks į Daniją Europos čempionato atrankos varžybas su vietos bendraamžių rinktine.

Lietuvos jaunimo rinktinės vyriausiasis treneris Igoris Pankratjevas į stovyklą iškvietė 22 futbolininkus. Be iškviestųjų futbolininkų trenerio išplėstiniame sąraše buvo dar du futbolininkai - Mindaugas Palionis ir Andrius Urbšys, tačiau jie prie rinktinės dėl traumų prisijungti negalės.

Pasak I.Pankratjevo, prieš ruošiantis rungtynėms su danais, iškyla ta pati problema - negalėjimas į rinktinę sukviesti tų žaidėjų, kuriuos norėtųsi matyti rungtynėse.

"Žaidėjų įgytos traumos mums užkerta kelią – negalim surinkti visų, kurie turėtų žaisti Lietuvos jaunimo rinktinėje. Keliamas tikslas rinktinei nesikeičia, kaip ir prieš kitas, taip ir prieš šias rungtynes, mums svarbiausia yra kuo geriau sužaisti."

"Draugiškose rungtynėse su austrais buvo ir gerų progų, momentų mūsų žaidėjams, nepaisant to, kad pralaimėjome. Nereikia pamiršti, su kokio lygio varžovu buvome susitikę. Tačiau draugiškos rungtynės mums davė daug pamokų. Kartu su treneriais padarėme minėtų rungtynių analizę, tad prieš išvyką į Daniją, kalbėsimės, aptarsime šias rungtynes su žaidėjais. Bene svarbiausias akcentas bus - mūsų futbolininkų disciplina aikštėje."

"Savaime suprantama, pasiruošimo etapui skirsime daug jėgų, tačiau mes, treneriai,nesame burtininkai, kurie per 3 dienas suformuotų idealią rinktinę", - oficialiai LFF svetainei sakė I.Pankratjevas.

Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinės sudėtis rungtynėms Danija – Lietuva

Vartininkai
1. Giedrius Arlauskis ("Šiauliai")
2. Tadas Kauneckas ("Ekranas")
3. Dovydas Urba ("Sūduva")

Gynėjai
4. Georgas Freidgeimas ("Vilnius")
5. Linas Klimavičius ("Sūduva")
6. Davidas Arlauskis ("Šiauliai")
7. Darius Tamašauskas ("Žalgiris")
8. Kazimieras Gnedojus ("Atlantas")
9. Mantas Fridrikas ( "Kaunas")
10. Vaidas Slavickas ("Sūduva")

Saugai
11. Arvydas Veikutis ("Žalgiris")
12. Mindaugas Lukoševičius ("Šiauliai")
13. Rytis Leliūga ("Herfolge", Danija)
14. Marius Činikas ("Kaunas")
15. Robertas Vėževičius ("Vėtra")
16. Dominkyas Galkevičius ("Ekranas")
17. Artūras Kėrys ("Sūduva")
18. Marius Papšys („Vilnius")

Puolėjai
19. Evaldas Raziulis (Samaros "Krylija Sovetov", Rusija)
20. Arvydas Novikovas ("Interas")
21. Artūras Jeršovas ("Interas")
22. Evaldas Grigaitis ("Vėtra")