Lietuvos rinktinė baigė treniruočių stovyklą Vilniuje (foto) © Eurofootball.lt
Lietuvos nacionalinė rinktinė baigė trijų dienų treniruočių stovyklą Vilniuje ruošiantis artėjančioms 2008 metų Europos čempionato atrankos rungtynėms su Škotija ir Farerų salomis.

Trečiadienį rinktinė jau buvo pilnos sudėties – prie komandos prisijungė "Hearts" šešetas saugai Audrius Kšanavičius, Saulius Mikoliūnas, Deividas Česnauskis, Kęstutis Ivaškevičius bei puolėjai Andrius Velička ir Ričardas Beniušis, komandos kapitonas "Bologna" puolėjas Tomas Danilevičius, "Halmstad" gynėjas Tomas Žvirgždauskas, Maskvos CSKA atstovaujantis Deividas Šemberas ir saugas Aurimas Kučys iš Daugpilio "Daugava".

Rytinėje treniruotėje Vilniaus "Vėtros" stadione[imgk]http://www.eurofootball.lt/img/news/rinktine_2007-09-05/Ivaskevicius.jpg[/img] nebuvo tik puolėjo Roberto Poškaus, kuris iškrito iš rikiuotės dėl traumos, o trys ekipos senbuviai D.Šemberas, T.Danilevičius ir Edgaras Jankauskas lengvai sportavo atskirai nuo pagrindinės grupės žaidėjų.

Apšilę futbolininkai nuotaikingai atliko pratimų su kamuoliu ir be kamuolio, vėliau dirbo dviem grupėmis šlifuodami komandinius veiksmus gynyboje ir smūgiavimą į vartus.

Vakarinėje treniruotėje "Žalgirio" stadione daugiau dėmesio buvo skirta žaidimui pasidalinus į dvi ekipas. Prie komandos jau prisijungė ir traumą besigydantis R.Poškus, o rytinę treniruotę praleidę D.Šemberas, T.Danilevičius ir E.Jankauskas - jau treniravosi pilna jėga su visais.

"Jie ryte treniravosi atskirai todėl, kad nėra visiškai sveiki, ne itin gerai jautėsi smūgiuodami kamuolį, - davėme pailsėti. Dabar (vakarinėje treniruotėje – aut.past.) jau vėl dirba pilnu pajėgumu, tą darys ir per rungtynes," – EuroFootball.lt aiškino vyriausiasis rinktinės treneris Algimantas Liubinskas.[imgr]http://www.eurofootball.lt/img/news/rinktine_2007-09-05/Danilevicius-Jankauskas-Semberas.jpg[/img]

Paklaustas apie po ilgesnės pertraukos rinktinėje pasirodžiusius žaidėjus Audrių Kšanavičių ir Aurimą Kučį, strategas pripažino, kad vienas iš dviejų turi neblogų galimybių žaisti, o taip pat teigė, kad į Škotiją keliausiančių žaidėjų sąrašas jau beveik aiškus, tačiau nerimą antroje trečiadienio treniruotėje sukėlė Andrius Skerla, kuris pasitempė čiurną ir dar visiškai nesibaigus treniruotei nužingsniavo į rūbinę.

"Kšanavičiaus gana ilgai nematėme, bet jis jau žaidžia "Hearts" komandoje. Yra tikimybė, kad jis vienokiu ar kitokiu atveju išeis į aikštę – ar startinėje sudėtyje, ar nuo atsarginių suolelio. Tuo tarpu Kučio pozicijoje jau yra Šemberas. Kas keliaus į Škotiją jau beveik nusprendėme, bet dar bus pasitarimas ir pažiūrėsime, ar kas nepatyrė traumų ir panašiai", - sakė A.Liubinskas.
[imgk]http://www.eurofootball.lt/img/news/rinktine_2007-09-05/Liubinskas-Danilevicius.jpg[/img]
Lietuvos rinktinės treneris tikino buvęs neteisingai suprastas Škotijos spaudos, kuri rašė, jog neva paklaustas apie naujo Škotijos rinktinės stratego žaidimo stilių A.Liubinskas nežinojo, kad juo šių metų sausį pasitraukus Walteriui Smithui paskirtas Aleksas McLeishas.

"Škotų žurnalistai parašo ką nori. Jie manęs klausė su interpretacija, kad `vėl naujas treneris`, tad ir atsakiau klausimu, ar vėl pasikeitė treneris ir kas juo tapo dabar. Bet tas ‚vėl‘ jau buvo kai išėjo Smithas. Kitas dalykas, yra tai, kad nesu geras anglistas ir kalbant telefonu nėra lengva suprasti tą škotišką tarmę, galbūt ir jie nesuprato. Ateityje, kad nebūtų nesusipratimų, turbūt bus geriau išvis neatsakyti, nes kitaip parašo ką nori", - kalbėjo A.Liubinskas.

Lietuvos nacionalinė rinktinė į Škotiją išvyksta ketvirtadienio ryte iš Vilniaus oro uosto. Šeštadienį, rugsėjo 8-ąją, lietuviai Glazgo "Hampden Park" susitiks su škotais, o vėliau grįžę į Lietuvą trečiadienį, rugsėjo 12-ąją, Kaune žais su Farerų salų rinktine.

Lietuvos rinktinės treniruotės nuotraukų galerija: