B.Kalou palieka "Lens" © Eurofootball.lt
Vos prieš prasidedant šiam sezonui Prancūzijos "Ligue 1" rungtyniaujančią "%c00093" ekipą papildęs Dramblio Kaulo Kranto rinktinės puolėjas %p02545 pranešė, jog palieką dabartinį savo klubą ir keliasi į Jungtinių Arabų Emiratų "Al-Jazira" komandą.

29-erių metų futbolininkas "Lens" ekipoje šį sezoną sužaidė vos penkerias rungtynes, tačiau ekipai nerodant gerų rezultatą nusprendė ją palikti ir priimti finansiškai palankesnį arabų pasiūlymą.

Įtakos žaidėjo apsisprendimui galėjo turėti ir tai, kad po nesėkmingo starto Lano klubą paliko puolėją į jį pakvietęs ekipos treneris Guy Rouxas, su kuriuo futbolininkui teko kartu dirbti "Auxerre" klube.

Jungtiniuose Arabų Emiratuose B.Kalou, kuris yra Londono "Chelsea" ekipai atstovaujančio Salomono Kalou vyresnysis brolis, rungtyniaus greta tokių žaidėjų, kaip buvęs Olandijos rinktinės ir Eidhoveno "PSV" saugas Philippas Cocu.

Dramblio Kaulo Kranto nacionalinėje rinktinėje jis per 51-erias rungtynes sugebėjo įmušti 12 įvarčių bei taip pat buvo įtrauktas į komandos sudėtį praėjusią vasarą Vokietijoje vykusiame Pasaulio čempionate.

Žaidėjo išvykimas gali būti dar vienas smūgis krizę šiuo metu išgyvenančiam "Lens" klubui, kuris nepaisant puikios pergalės UEFA Taurės rungtynėse nacionaliniame čempionate ko lkas per penkerias rungtynes yra iškovojęs vos du taškus ir kartu su naujoku "Metz" dalinasi paskutiniąją turnyrinės lentelės poziciją.