"Žalgiris" neskuba pasipildyti naujokais © Eurofootball.lt
Vilniaus „Žalgiryje“ šiuo metu peržiūroje dalyvauja keletas naujų futbolininkų, tačiau sostinės klubas neskuba pasirašyti sutarčių su potencialiais naujokais ir ketina nuodugniau išbandyti jų galimybes.

„Neskubėsime ir artimiausiu metu naujų sutarčių nepasirašysime. Norime pilnai išbandyti naujokų galimybes. Naujais žaidėjais komandą papildysime prieš išvyką į Turkiją, kuri numatyta vasario viduryje“,- pirmadienį futbolas.lt teigė „Žalgirio“ trenerio asistentas Mindaugas Čepas.

Su žalgiriečiais šiuo metu sportuoja gynėjai Denisas Archipovas ir Antonas Kolčinas iš Rusijos, puolėjas Georgijus Kalagijevas iš Bulgarijos, taip pat pastaraisiais metais Estijoje rungtyniavę lietuviai – Marius Dovydėnas, Tomas Sirevičius ir Vitoldas Čepauskas.

„Abu rusai kol kas palieka neblogą įspūdį. Ypač D.Archipovas, gynyboje jis būtų naudingas. Tiesa, pasistengti dar reikėtų A.Kolčinui, po atostogų jis turi šiek tiek antsvorio. Patiko ir bulgaro pasirodymas. G.Kalagijevas užsirekomendavo kaip techniškas futbolininkas, kas būdinga pietų šalių atstovams“,- galimus „Žalgirio“ naujokus iš užsienio apibūdino ekipos treneris.

Futbolas.lt žiniomis, trys legionieriai jau pradėjo tvarkyti formalumus, o žalgiriečiai taip pat pasiekė išankstinį susitarimą su 28 metų gynėju Vitoldu Čepausku, kuris 2007 m. su Talino „Levadia“ tapo Estijos čempionu. Šaltinių teigimu, lietuviu taip pat aktyviai domėjosi "FBK Kaunas".

„Vitoldas buvo patyręs nedidelę traumą, kurį laiką nesportavo pilna jėga, tačiau jis jau pradeda atsigauti. V.Čepauską pagaliau pilnai išbandysime kontrolinėse rungtynėse šeštadienį su Daugpilio „Dinaburg“, tuomet kažką spręsime“,- tvirtino M.Čepas.

Prie sostinės klubo praėjusią savaitę jau prisijungė po atostogų grįžę kiti legionieriai, kurie komandai atstovavo pernai – gynėjas iš Baltarusijos Aleksejus Dubina ir saugas iš Moldovos Iulianas Bursucas. Kol kas laukiama atvykstant vieno pagrindinių puolėjų iš Makedonijos Cvetano Čiurlinovo, kuriam iškilo problemų su viza. C.Čiurlinovas praėjusiame sezone žalgiriečiams antrojo sezono dalyje pelnė 10 įvarčių.

M.Čepas atskleidė, kad artimiausiu metu į „Žalgirio“ peržiūrą atvyks dar vienas užsienietis – puolėjas iš Serbijos.