"Kaunas" žengė į Sandraugos taurės varžybų ketvirtfinalį © Eurofootball.lt
Lietuvos čempionas FBK "Kaunas" pateko į Sandraugos taurės turnyro ketvirtfinalį - paskutinėse B grupės rungtynėse kauniečiai rezultatu 5-1 sutriuškino Tursunzadės "Regar-Tadaz" ir po palankiaus rezultato kitoje dvikovoje užėmė antrąją vietą grupėje.

"Kaunas" 5 - 1 "Regar-Tadaz"
28' [1 - 0] Ilgiz Fattakhov
36' [2 - 0] Edin Pehlič
53' [2 - 1] Ibrahim Rabimov (11m.)
66' [3 - 1] Rafael Ledesma
73' [4 - 1] Giedrius Barevičius
79' [5 - 1] Gediminas Vičius

"Kaunas": Dreer (83' Malinauskas); Zubavičius, Khubutia, Bagužis (75' Činikas), Regelskis; Screpis, Kvaratskhelia (56' Vičius), Pehlič (80' Kunevičius), Laurišas (46' Barevičius); Ledesma (78' Mendy), Fattakhov (71' Valskis)

"Kaunui" dvikovoje prieš grupės autsaiderį iš Tadžikistano buvo būtina pergalė, o mače tarp "Aktobe" (Kazachstanas) ir Lenkoranės "Khazar" (Azerbaidžanas) reikėjo, jog kazachai nelaimėtų dviejų ar didesniu įvarčių skirtumu.

Lietuvos čempionai savo užduotį įvykdė be didesnių problemų - pirmajame kėlinyje kauniečius į priekį dviem įvarčiais išvedė Edinas Pehličius ir Ilgizas Fatachovas.

Po pertraukos "Regar-Tadaz" pavyko sušvelninti atsilikimą, tačiau vėliau nebesugebėjo nieko priešpastatyti "Kauno" atakoms, ir po Rafaelio Ledesma, Giedriaus Barevičiaus bei Gedimino Vičiaus įvarčių lietuviai sutriuškino varžovus rezultatu 5:1.

"Kauno" vyriausiojo trenerio asistentas Darius Gvildys po įspūdingos pergalės Sandraugos taurės turnyre prieš "Regar-Tadaz" gyrė visą komandą.

"Šiandien leidome pailsėti net keliems per ankstesnes rungtynes nemažai laiko aikštėje praleidusiems futbolininkams. Tačiau tie, kurie rungtyniavo, pateisino lūkesčius. Visa komanda buvo labai susikaupusi, žaidė pagirtinai. Žinoma, dar tik rengiamės sezonui, taisyti yra ką, tačiau galime pasidžiaugti jaunų vaikinu pasirodymu. Verti pagyrimo Vygantas Zubavičius, Gediminas Vičius. "Regar-Tadaz" antrajame kėlinyje turėjo du momentus įvarčiui pasiekti, vieną išnaudojo. Varžovai įvartį pelnė iš 11 metrų baudinio. Galima teigti, kad Lenkoranės "Chazar" ir Aktobės "Aktobe" yra stipresnės komandos už šios dienos varžovus", - oficialiai klubo svetainei sakė "Kauno" vyriausiojo trenerio asistentas Darius Gvildys.

Paklaustas, ar kauniečių žaidimui neturėjo įtakos tai, kad dėl gautų kortelių komandai negalėjo padėti saugas Linas Pilibaitis ir puolėjas Mindaugas Grigalevičius, treneris atsakė: "Sankt Peterburge yra 25 mūsų futbolininkai. Komandoje yra konkurencija ir tai yra labai gerai. Niekas negali būti garantuotas dėl vietos starto sudėtyje. M.Grigalevičių puikiai pakeitė Ilgizas Fatachovas, jis rungtyniavo labai gerai. Mūsų ekipoje negalinčius žaisti futbolininkus tikrai yra kam pakeisti".

Tuo tarpu "Aktobe" ir "Khazar" susitikime beveik visas rungtynes įvarčių nebuvo įmušta, ir nors mačo pabaigoje pergalę išplėšė Aktobės ekipa, šio skirtumo jai neužteko. Pralaimėjusiųjų gretose Darius Žutautas žaidė iki 57 minutės.

Trims komandoms B grupėje surinkus po vienodai taškų, pagal turnyro reglamentą nulėmė tarpusavio rungtynėse pelnyti įvarčiai. Geriausią santykį turėjo ir grupėje pirmą vietą užėme "Khazar", o "Kauno" ir "Aktobe" sąskaitoje įvarčių skirtumas buvo toks pats, tačiau kauniečiai įmušė vienu daugiau už varžovus ir liko antroje vietoje.

Ketvirtfinalyje "Kaunas" trečiadienį 18 val. susitiks su geriausia A grupės komanda, tačiau kadangi visos ekipos yra surinkusios po tris taškus, kas pateks į kitą etapą paaiškės tik po šiandien vakare vyksiančių paskutinių rungtynių.

B grupės turnyrinė lentelė
(Vieta, komanda, žaista, laimėta, lygiosios, pralaimėta, įvarčiai, taškai)
1. "Khazar" 3 2 0 1 5-2 6
2. "Kaunas" 3 2 0 1 9-6 6
3. "Aktobe" 3 2 0 1 8-4 6
4. "Regar-Tadaz" 3 0 0 3 2-12 0