Klubams - šimtamilijoninės injekcijos iš UEFA ir FIFA © Eurofootball.lt
FIFA ir UEFA klubams, kurių žaidėjai dalyvaus Europos ar pasaulio čempionatuose, per ateinančius šešis metus išmokės daugiau nei 252 milijonus JAV dolerių.

Trišalis susitarimas dėl konkrečių sumų pasiektas pirmadienį Šveicarijoje vykusiame susitikime, kuriame dalyvavo abiejų organizacijų bei komandų atstovai.

Negana to, jog bus išmokamos kompensacijos, FIFA ir UEFA pažadėjo atsižvelgti į klubų prašymą kiek įmanoma sumažinti tarptautinių mačų skaičių.

Už tai pajėgiausios senojo žemyno ekipos išformuos G14 grupę, kuria pasinaudodami gynė savo interesus, ir leis įkurti nepriklausomą Europos klubų asociaciją.

Ją pagal pasiektus rezultatus sudarys 103 klubai, kurių daugumą sudarys 53 UEFA narių atstovai.

"Jokio kito laimėtojo šiame susitarime nei futbolas nėra,- tikino UEFA prezidentas Michelis Platini. - Net negalėjome galvoti apie draudimą futbolininkams atstovauti savo šalių nacionalinėms rinktinėms, tačiau suprantame, jog klubai, auginantys ir ugdantys jaunuosius talentus, turi teisę gauti dalį tarptautinių varžybų pelno."

Pagal susitarimą UEFA turės klubams pervesti 63 milijonus dolerių už šiais metais vyksiantį Europos čempionatą, o 2012-aisiais ši suma sieks apie 80 milijonų, priklausomai nuo pelno, gauto iš turnyro.

Tuo tarpu FIFA už 2010 metų pasaulio čempionato dalyvius paklos 40 milijonų dolerių, o dar po keturių metų ši suma išaugs iki 70 milijonų.