Pietų Afrikos Respublika išplėšė lygiąsias © Eurofootball.lt
Baigėsi Afrikos Nacijų taurės 1 turas. Antrose D grupės rungtynėse vėl buvo užfiksuotos lygiosios. Ilgą mačo laiką atsilikinėję nuo Angolos, Pietų Afrikos Respublikos rinktinės futbolininkai susitikimo pabaigoje sugebėjo išplėšti lygiąsias.

Statistika:

Pietų Afrikos Respublika 1 – 1 Angola
29‘ [0 – 1] Manucho
87‘ [1 – 1] Elrio Van Heerden

Pietų afrikiečiams prieš rungtynes iškilo papildomų rūpesčių, kai pirštą susilaužė pagrindinis vartininkas Rowenas Fernandezas. Jį pakeitė Moeneebas Josephsas.

Jau 6 min. varžovų vartininko budrumą galingu smūgiu iš 30 metrų patikrino PAR saugas Teko Modise, tačiau Joao Lama buvo savo vietoje. 14 min. po Steveno Pienaaro perdavimo į baudos aikštelę puikią galimybę turėjo Siphive Tshabalala, tačiau paskutinę akimirką kamuolį už aikštės ribų išmušė Angolos gynėjai.

Netrukus „gaisras“ kilo prie būsimo pasaulio čempionato rengėjos vartų. Kovodamas dėl kamuolio su dviem varžovais susidūrė M.Josephsas, tačiau pats vartininkas galiausiai ir sugavo kamuolį.

Po šio epizodo Angola perėmė iniciatyvą. 25 min. M.Josephsui vėl teko plušėti po Flavio smūgio, po kelių akimirkų gavęs Sebastiao Gilberto perdavimą, į vartus nepataikė Manucho. Naujasis „Man Utd“ pirkinys savo šansą išnaudojo 29 min., kai po Flavio perdavimo iš krašto nukreipė kamuolį į vartus galva.

32 min. jau puikios progos įmušti galva neišnaudojo pietų afrikietis Sibousiso Zuma.

Antrąjį kėlinį kur kas aktyviau pradėjo PAR rinktinė, bet sukurti šimtaprocentinių progų pasižymėti jai nepavyko.

Pietų afrikiečiai nenurimo ir tęsė atakas iki mačo pabaigos. 81 min. stipriai iš maždaug 25 metrų atstumo smūgiavo, Thembinkosi Fanteni, bet jo bandymą nelengvai atrėmė J.Lama. po minutės PAR pasiekė įvartį, tačiau Aarono Mokoenos tikslus smūgis nebuvo įskaitytas dėl komandos draugų pražangos.

Vis dėl to pietų afrikiečiai savo tikslą pasiekė 87 min. Po keitimo aikštėje pasirodęs Elrio Van Heerdenas pelnė vieną gražiausių čempionato įvarčių, iš 25 metrų pasiųsdamas kamuolį į viršutinį vartų kampą.

Jau per pridėtą teisėjo laiką Angolos vartininkas J.Lama dar kartą gelbėjo savo komandą po T.Fanteni smūgio iš krašto.

Po pirmojo turo dvikovų visos D grupės komandos – Tunisas, Senegalas, PAR ir Angola yra surinkusios po 1 tašką.