"Chelsea" eliminavo "Everton" ir prasimušė į lygos taurės finalą © Eurofootball.lt
Trečiadienį buvo žaidžiamos antrosios Anglijos lygos taurės ("Carling Cup") turnyro pusfinalio rungtynės.

Šalies vicečempionas "Chelsea" klubas išvykoje po permainingos kovos 1-0 palaužė Everton". Priminsime, jog pirmoji šių komandų dvikova Londone taip pat baigėsi šeimininkų pergale rezultatu 2-1.

Finalas, kuriame Avramo Granto auklėtinių varžove bus "Arsenal" antradienį kiek netikėtai eliminavusi "Tottenham" ekipa, vasario 24 dieną vyks legendiniame "Wembley" stadione.

Liverpulio "%c00051" 0 - 1 Londono "%c00042"
69' [0 – 1] Joe Cole

Aktyviau atakuoti mačo pradžioje pradėjo svečiai - sužaidus kelias minutes Shauno Wrighto Phillipso smūgį iš 16 metrų blokavo gynėjas, o dar po kelių akimirkų po Juliano Belletti bandymo kamuolys praskriejo virš vartų.

Tačiau pirmąją realią progą pasižymėti sukūrė ne jie, o "Everton". Sužaidus 10 minučių Joleonas Lescottas baudos aikštelėje nurungė Alexą ir mušė galva, tačiau jo smūgį atrėmė puikiai sužaidęs vartininkas Petras Cechas.

Po šio epizodo iniciatyvą perėmė šeimininkai, tačiau neilgam. Netrukus "Chelsea" pradėjo kur kas ilgiau kontroliuoti kamuolį, o aikštėje dominavo kietas žaidimas. Tuo tarpu atakuoti vienuolikėms sekėsi sunkiai - grėsmingesnių epizodų nei prie vienų, nei prie kitų vartų sukurta praktiškai nebuvo.

Tuoj po didžiosios pertraukos naujajam "Chelsea" puolėjui Nicolasui Anelkai pritrūko šiek tiek sėkmės, kai po jo šūvio iš už baudos aikštelės ribų kamuolys atsimušė į skersinį.

"Everton" į tai atsakė dvejomis pavojingomis atakomis, pasibaigusiomis vienodai - ir Philo Neville'o smūgį galva, ir Philo Jagielkos bandymą pasiųsti kamuolį į tinklą kulnu atrėmė patikimai žaidęs P.Cechas.

Kuomet atrodė, jog šeimininkai vėl po truputį atranda savo žaidimo ritmą, į jų vartus krito įvartis - Florentas Malouda atliko puikų perdavimą Joe Cole'ui, šis technišku smūgiu iš eigos nepaliko vilčių varžovų vartininkui.

Tiesa, kone kitos atakos metu Liverpulio vienuolikė galėjo grąžinti intrigą, bet Andy Johnsonui pasižymėti vėlgi sukliudė P.Cechas.

Tačiau tai buvo viskas, ką "Everton" sugebėjo sukurti. Per likusį laiką jų atakoms stigo tikslumo, kūrybingumo, o "Chelsea" patikimai gynėsi ir pateko į lygos taurės finalą.