"Italijos derbis" baigėsi dramatiškomis lygiosiomis © Eurofootball.lt
Trečiadienį Italijoje buvo sužaistos ketverios rungtynės. Italijos taurės ketvirtfinaliuose dramatiškai susiklostė rungtynės tarp „Inter“ ir „Juventus“, pergalę iškovojo „Udinese“, o „Roma“ išvykoje sužaidė lygiosiomis. Tuo tarpu atidėtose „Serie A“ rungtynėse „Milan“ netikėtai patyrė pralaimėjimą.

Pirmos „Coppa Italia“ ketvirtfinalio rungtynės Milane tarp „Inter“ ir „Juventus“ susiklostė itin dramatiškai. Vadinamasis „Italijos derbis“ baigėsi lygiosiomis 2-2, nors „Inter“ buvo išsiveržę į priekį 2-0 rungtyniaudami dešimtyje.

Jau aštuntają susitikimo minutę „Inter“ gynėjas Nicolas Burdisso grubiai prasižengė prieš varžovą Alessandro Del Piero ir teisėjas nedvejodamas parodė argentiniečiui raudoną kortelę ir tai reiškė, kad Milano klubas beveik visas rungtynes turėjo žaisti dešimtyje.

54 minutę Santiago Solari gavo traumą ir trumpam paliko aikštę ir „Inter“ atsidūrė devyniese prieš vienuoliką, tačiau klubui tai nė kiek nepakenkė – Julio Cruzas galva taikliai nukreipė Pele perdavimą į vartus ir rezultatas tapo 1-0 „Inter“ naudai“. Dar po dvidešimties minučių argentinietis pelnė antrajį savo įvartį, šįkart nukreipdamas Cesaro perdavimą į vartus.

79 minutę „Inter“ vėl atsidūrė devyniese prieš vienuoliką kuomet Marco Materazzi trumpam paliko aikštę dėl traumos, tačiau šįsyk tai padėjo „Juventus“ ekipai, kuriai vilties išlyginti rezultatą suteikė taiklus Alessandro Del Piero smūgis. Tuomet atsigavę „Juventus“ žaidėjai užgulė varžovų vartus ir po penkių minučių Jeanas-Alainas Boumsongas nukreipė kampinio metu skersuotą kamuolį į vartus ir rezultatas tapo lygus.

Baigiantis rungtynėms Julio Cruzas dar turėjo šansą užbaigti savo „hattricką“, tačiau kamuoliui vartuose atsidurti sukliudė vartų skersinis. Rungtynės baigėsi rezultatu 2-2 ir tapo aišku, kad viskas spręsis atsakomosiose rungtynėse Turine.

Kitose Italijos taurės rungtynėse „Roma“ taip pat didžiają rungtynių dalį žaisdama dešimtyje sugebėjo iškovoti lygiąsias 1-1 išvykoje su „Sampdoria“, o „Udinese“ namuose po sunkios kovos įveikė „Catania“ ekipą rezultatu 3-2.

Tuo tarpu atidėtose „Serie A“ rungtynėse „Milan“ iškvykoje rezultatu 1-2 pralaimėjo „Atalanta“ ekipai ir dar labiau pablogino savo padėti turnyrinėje lentelėje.

„Milan“ pirmieji šiose rungtynėse įmušė įvartį. Gennaro Gattuso smūgis pakeitė kryptį atšokęs nuo gynėjo ir šeimininkų vartininkas tegalėjo palydėti į vartus skrendantį kamuolį į vartus. „Milan“ išsiveržė į priekį ir atrodė, kad šios rungtynės jiems gali būti lengvas grobis, tačiau nieko panašaus neįvyko.

Jau prieš pirmojo kėlinio pabaigą „Atalanta“ saugas Antonio Langella pergudravo du „Milan“ gynėjus ir, įveikęs svečių vartininką Željko Kalačą, išlygino rezultatą, o 68 minutę Fernando Tissone gavo perdavimą iš Simone Inzaghi ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus, taip nulemdamas savo komandai pergalę.

Italijos taurės rezultatai:

„Inter“ 2 – 2 „Juventus“
54‘ [1 – 0] Julio Cruz
74‘ [2 – 0] Julio Cruz
79‘ [2 – 1] Alessandro Del Piero
85‘ [2 – 2] Jean-Alain Boumsong

8‘ iš aikštės išvarytas Nicolas Burdisso („Inter“)

„Sampdoria“ 1 – 1 „Roma“
62‘ [1 – 0] Reto Ziegler
69‘ [1 – 1] Mirko Vucinic

18‘ iš aikštės išvarytas Philippe Mexes („Roma“)

„Udinese“ 3 – 2 „Catania“
10‘ [1 – 0] Damiano Ferronetti
12‘ [1 – 1] Mariano Julio Izco
31‘ [1 – 2] Jorge Martinez
71‘ [2 – 2] Simone Pepe (11m)
76‘ [3 – 2] Felipe

90‘ iš aikštės išvarytas Mark Edusei („Catania“)

“Serie A“ rungtynių rezultatas:

„Atalanta“ 2 – 1 „Milan“
16‘ [0 – 1] Gennaro Gattuso
42‘ [1 – 1] Antonio Langella
68‘ [2 – 1] Fernando Tissone