J.A.Boumsongas sustiprins "Lyon" gretas © Eurofootball.lt
Prancūzijos „Ligue 1“ pirmenybių lyderis „%c00055“ klubas sutarė su Turino „%c00038“ dėl gynėjo Jeano Alaino Boumsongo (%p00265) įsigijimo.

Kamerūne gimęs futbolininkas, kuriam sezonas Italijoje iki šiol klostėsi ne itin sėkmingai, tikisi galiausiai užbaigti derinti visas detales ir su šešiskart Prancūzijos čempionais pasirašyti trejų su puse metų sutartį, galiosiančią iki 2011-ųjų metų vasaros.

28-erių metų J.A.Boumsongas "Juventus" gretas papildė 2006 metų vasarą, kuomet atvyko iš „%c00046“ ekipos už 5 milijonus eurų. Pirmąjį sezoną, rungtyniaudamas žemesnėje Italijos „Serie B“ lygoje, gynėjas buvo pagrindinės sudėties žaidėjas, tačiau pasikeitus treneriui ir klubui sugrįžus į aukščiausiąjį divizioną prancūzas trina atsarginių suolelį.

Šiame sezone futbolininkas dar nė karto nebuvo pasirodęs „Serie A“ lygos pirmenybėse, o Italijos Taurės (Coppa Italia) varžybose į aikštę išbėgo vos dukart.

„Lyon“ klubo prezidentas Jeanas-Michelis Aulas po 2-0 laimėto mačo prieš „Lorient“ patvirtino: „J.A.Boumsongas skris į Lioną ir pasirašys sutartį, kadangi buvo pasiektas susitarimas su „Juventus“ klubu“.

„Norėjau būti Prancūzijoje jau trečiadienį, bet „Juventus“ paprašė manęs pasilikti ant atsarginių žaidėjų suolo prieš Italijos Taurės rungtynes, - L‘Equipe teigė J.A.Boumsongas. – Turiu pasirašyti kontraktą su „Lyon“ klubu, kol paskutinę minutę neįvyko jokių pakeitimų. Tai fantastiška galimybė. Kai praėjusį penktadienį šios komandos vadovai susisiekė su manimi, nieko nedelsdamas pasakiau „taip““.

„Lyon“ ekipoje gynėjas, kuris taip pat yra rungtyniavęs „%c00025“ ir Škotijos Glazgo „%c00121“ klubuose, turėtų pakeisti neseniai sunkią kelio traumą patyrusį brazilą Andersoną.