M.Sissoko kelsis į "Juventus" © Eurofootball.lt
Italijos „Serie A“ lygos Turino „%c00038“ klubas pasiekė susitarimą su „%c00045“ ekipa ir už 13 milijonų eurų sumą įsigis Malio rinktinės saugą Momo Sissoko (%p00188).

23-ejų metų futbolininkas, kurio pristatymas įvyks sekmadienį, pastarąsias kelias savaites derėjosi su „senąja senjora“. Dabar teliko išspręsti vieną klausimą, kada malietis atvyks į Turiną – šį mėnesį ar vasarą, pasibaigus sezonui.

„Gazzetta dello Sport“ dienraščio duomenimis, M.Sissoko į Italiją turėtų atskristi sekmadienį, praeiti medicininę apžiūrą ir pasirašyti kontraktą, o vėliau grįžti į Ganoje vykstančias Afrikos Nacijų Taurės varžybas.

Teoriškai M.Sissoko jau yra „Juventus“ klubo narys, kadangi vakar "Juventus" ir "Liverpool" pasiekė susitarimą dėl žaidėjo išpirkos sumos. Italai turės pakloti 13 milijonų eurų - 11 milijonų bus sumokėta iš karto, o likusią sumą anglai gaus maliečiui sužaidus tam tikrą rungtynių skaičių įvairiuose turnyruose.

M.Sissoko sutiko pasirašyti ketverių su puse metų kontraktą, su galimybe jį pratęsti dar vieneriems metams. Per sezoną atraminio saugas uždirbs apie 2.5 milijonų eurų.

„Juventus“ vadovai neslėpė noro įsigyti naują aikštės vidurio žaidėją, kadangi vasaros pirkiniai Tiago ir Sergio Almironas, kurie kartu sudėjus kainavo 22 milijonus eurų, šį sezoną nedemonstruoja geros sportinės formos.

Verta pažymėti, jog praėjusiais metais M.Sissoko atsisakė persikelti į „Juventus“ ir vietoj to pratęsė sutartį su „Liverpool“ ekipa. Tačiau šį sezoną situacija pasikeitė, mat saugas prarado vietą startinėje sudėtyje ir dažniausiai laiką leidžia ant atsarginių suolelio.