Lietuvos U-19 rinktinė išvyksta į Italiją © Eurofootball.lt
Lietuvos U-19 (1989 m. gimimo) futbolo rinktinė, vadovajama vyr. trenerio Ivano Švabovičiaus, sausio mėn. 27 d. - vasario mėn. 2d. dalyvaus tarptautiniame turnyre Italijoje "Roma - Caput Mundi".

Šiame turnyre taip pat dalyvaus Italijos, Rumunijos bei Anglijos U-19 komandos.

"Italams ketina atstovauti Romos miesto Lacijo regiono rinktinė, o anglams ir rumunams – nacionalinės rinktinės. Šis turnyras bus labai naudingas, susitiksime su pajėgiais varžovais",- prieš kelionę teigė Lietuvos devyniolikmečių treneris Ivanas Švabovičius.

Treneriai Italijoje ketina išbandyti keletą naujų, arba rinktinei senai beatstovavusių veidų – Antoną Zujų, Jevgenijų Rybakovą ar Marių Šalkauską.

"Vienas pagrindinių tikslų Italijoje bus taip pat išbandyti pagrindinės sudėties pamainą, pažiūrėti kokį rezervą turime. Į Romą keliaujame be kelių pagrindinių žaidėjų – Artūras Žulpa, Marius Papšys ir Povilas Krasnovskis yra traumuoti, o Linas Klimavičius dalyvauja "Dnepr" peržiūroje",- pasakojo treneris.

"Roma Caput Mundi" turnyras lietuviams bus vienas pasiruošimo Europos čempionato atrankos varžyboms etapų. Gegužę mūsiškiai dėl vienintelio kelialapio į Senojo Žemyno pirmenybes susirungs su Portugalijos, Vengrijos ir Kipro rinktinėmis.

"Kovą dar planuojame sužaisti dvejas rungtynes Lietuvoje su Islandijos futbolininkais. Vėliau prasidės A lygos sezonas, o rinktinė vėl kartu susiburs tik likus 10 dienų iki atrankos varžybų",- sakė I.Švabovičius.

Lietuvos U-19 rinktinės sudėtis:

Marius Šalkauskas (FC “Vilnius”)
Vytautas-Gediminas Černiauskas (FK “Ekranas”)
Robertas Freidgeimas (FC “Vilnius”)
Tomas Statkevičius (FC “Vilnius”)
Anton Zuj (FK “Vėtra”)
Vladas Petkevičius (FK “Šilutė”)
Dmitrij Ovsejuk (FC “Vilnius”)
Deivydas Matulevičius (FC “Vilnius”)
Brunas Biskys (FC “Vilnius”)
Tadas Eliošius (FC “Vilnius”)
Jevgenij Rybakov (FK “Žalgiris”)
Vytautas Andriuškevicius (FBK “Kaunas”)
Vilius Zabarauskas (FC “Vilnius”)
Eivinas Zagurskas (FC “Vilnius”)
Gediminas Skrockas (FC “Vilnius”)
Viktor Pašin (FC “Vilnius”)
Mindaugas Striauka (FBK “Kaunas”)
Arvydas Novikovas (FC “Vilnius”)
Jevgenij Moroz (FC “Vilnius”)