Gvinėja palaužė Maroko rinktinę © Eurofootball.lt
Ketvirtadienį Afrikos Nacijų taurės A grupės 2-ojo turo pirmame mače Gvinėjos rinktinė rezultatyviose rungtynėse palaužė Maroko futbolininkus.

Statistika:

Gvinėja 3 – 2 Marokas
11‘ [1 – 0] Pascal Feindouno
59‘ [2 – 0] Ismael Bangoura
60‘ [2 – 1] Hicham Aboucherouane
63‘ [3 – 1] Pascal Feindouno (iš 11 m.)
90‘ [3 – 2] Abdeslam Ouaddou

67‘ Pascal Feindouno (Gvinėja) pašalintas iš aikštės

Jau 11 min. Gvinėjos rinktinė išsiveržė į priekį, kai baudos smūgiu pasižymėjo P.Feindouno. Ne itin sėkmingai šiame epizode sužaidė ir Maroko rinktinės vartininkas Khalidas Fouhami.

Maždaug po dešimties minučių progą turėjo marokietis Youssoufas Hadji, tačiau jo smūgį atrėmė Kemoko Camara.

Laikui bėgant iniciatyvą perėmė Gvinėjos futbolininkai, o kėlinio pabaigoje įsiminė Fode Mansare smūgis, kai kamuolys prašvilpė vos virš skersinio.

Antrojo kėlinio pradžia priminė veiksmo filmą. Iš pradžių apie save vėl priminė Y.Hadji, bet jo tolimą smūgį į patį vartų kampą paskutinę akimirką „ištraukė“ K.Camara.

Po dešimties minučių Gvinėja padidino skirtumą, kai pasižymėjo Ismaelis Bangoura. Tačiau jau po minutės skirtumą sušvelnino po keitimo aikštėje pasirodęs Hichamas Aboucherouane‘as, tiksliai smūgiavęs maždaug iš 25 metrų.

Netrukus savo baudos aikštelėje prasižengė marokietis Michaelis Chretienas, ir teisėjo skirtą 11 metrų baudinį realizavo Pascalis Feindouno.

Pats įvarčio autorius po kelių minučių buvo priverstas palikti aikštę, kai už grubią pražangą gavo raudoną kortelę.

Įgiję kiekybinę persvarą, Maroko futbolininkai stengėsi pasivyti varžovus, tačiau jiems pavyko pelnyti garbės įvartį tik paskutinę rungtynių minutę, kai po kampinio galva pasižymėjo Abdeslamas Ouaddou.

Gvinėja iškovojo pirmąją pergalę turnyre, tuo tarpu Marokui tai buvo pirmasis pralaimėjimas po triuškinamos pergalės prieš Namibiją.

Kitose A grupės rungtynėse vėlai vakare susitinka šeimininkė Gana ir Namibija.