"Lazio" iškovojo minimalią pergalę Italijos taurėje © Eurofootball.lt
Vienintelėse Italijos čempionato ketvirtfinalio varžybose ketvirtadienį Romos "Lazio" klubas namuose susitiko su "Fiorentina" ir po permainingos kovos nugalėjo varžovus minimalia persvara.

"Lazio" 2 - 1 "Fiorentina"
20' [1 - 0] Aleksandar Kolarov
21' [2 - 0] Valon Behrami
39' [2 - 1] Giampaolo Pazzini

Abi komandos turėjo nemažai traumuotų žaidėjų, tačiau nebuvo pasiryžusios nuvertinti taurės rungtynių ir žaidė praktiškai stipriausiomis turimomis sudėtimis.

19 minutę "Lazio" į priekį tolimu smūgiu išvedė serbas Aleksandras Kolarovas - teisėjui liepus pakartoti baudos smūgį šeimininkų gynėjas galingu šūviu iš maždaug 30-ies metrų privertė suklysti "Fiorentina" vartininką Cristiano Lupatelli.

Svečiai vos spėjo atsitokėti po praleisto įvarčio ir netrukus "Lazio" įmušė dar kartą. Po tolimo perdavimo aktyviai žaidęs šveicaras Valonas Behrami išvengė gynėjų globos baudos aikštelės krašte ir netrukdomas nuginklavo "Fiorentiną" vartų sargą antrą kartą per dvi minutes.

"Lazio" pirmąjį pusvalandį žaidė kaip ant sparnų ir pasižymėti dar galėjo Massimo Mutarelli, bet jo pora bandymų buvo kiek netikslūs.

Tačiau "Fiorentina" po truputį atsigavo ir įgijusi teritorinę persvarą dar pirmajame kėlinyje sušvelnino atsilikimą - po Adriano Mutu žemo perdavimo vienu lietimu kamuolį į tolimąjį vartų kampą meistriškai nukreipė Giampaolo Pazzini.

Po pertraukos jau svečiai žaidė sėkmingiau ir jie turėjo pora puikių progų pasižymėti, tačiau vieną G.Pazzini ataką atrėmė "Lazio" vartininkas Fernando Muslera, o kitame epizode po Pablo Danielio Osvaldo perdavimo iš krašto G.Pazzini iš eigos nepataikė į vartus iš arti.

A.Mutu antrajame kėlinyje pakeitęs jaunasis argentinietis P.D.Osvaldo dažnai grasino "Lazio" gynybai, bet šeimininkams pavyko išvengti rimtesnių nemalonumų šiame mače ir jie nugalėjo rezultatu 2-1, kuris išlaiko intrigą iki antrųjų rungtynių.

Atsakomoji dvikova vyks po savaitės Florencijoje. Šios poros nugalėtojas Italijos taurės finale susitiks su Milano "Inter" ir Turino "Juventus" dvikovos laimėtoju. Pastarasis mačas trečiadienį baigėsi lygiosiomis 2-2.