A.Iniesta pasirašė ilgalaikę sutartį su "Barcelona" © Eurofootball.lt
Ispanijos nacionalinės rinktinės ir „Primera“ lygos „%c00006“ klubo saugas Andresas Iniesta (%p00229) sutiko pasirašyti ilgalaikį ketverių metų kontraktą ir gins „Blougrana“ ekipos spalvas iki 2014-ųjų metų birželio mėnesio.

23-ejų metų futbolininko, kuris į Katalonijos pagrindinės komandos sudėtį prasimušė iš jaunių komandos 2002-ųjų metų gruodžio mėnesį, iš viso Ispanijos pirmenybėse yra sužaidęs 144-erias varžybas.

Ankstesnioji žaidėjo sutartis turėjo pasibaigti dar po dviejų metų, tačiau jaunasis „Barcelona“ ekipos talentas nusprendė susieti tolimesnę ateitį būtent su šiuo klubu. Pasirašius naują kontraktą pakilo ir jo išpirkos kaina – dabar ji siekia net 150 milijonų eurų sumą.

„Tai yra bene laimingiausia diena mano karjeroje, - džiaugsmo neslėpė A.Iniesta. – Noriu sulaukti 30-ies metų ir tuomet pamatyti, kad pasiekiau tikrai daug dalykų. Tai ir padaro tave labai laimingą“.

A.Iniesta atstovaudamas Barselonos klubui 2005 ir 2006 metais triumfavo Ispanijos čempionate, o taip pat 2006-aisiais buvo iškovota ir UEFA Čempionų Lyga. Be to, per 20 mačų Ispanijos nacionalinėje rinktinėje saugas pasižymėjo keturis kartus.

„Tai istorinė diena „Barcelona“ klubui ir žaidėjui, kadangi abi pusės svajoja kartu susieti ateitį. Jis yra „Barca“ ekipos ateitis. Matau Andresą kaip pavyzdį todėl, kad žmonės gali pamatyti, kad jis įgyvendino kiekvieno futbolininko svajonę – prasimušė į pagrindinės komandos sudėtį“, - komentavo „Barcelona“ klubo prezidentas Joanas Laporta.