"Portsmouth" iš "Lyon" išsinuomavo M.Barošą © Eurofootball.lt
Anglijos „Premier“ lygos vidutiniokė „%c00057“ ekipa iki šio sezono pabaigos iš Prancūzijos daugkartinio čempiono „%c00055“ klubo pasiskolino puolėją Milaną Barošą (%p02003) ir turi galimybę vasarą galutinai įsigyti visas teises į Čekijos rinktinės narį.

Tikimasi, kad žaidėjas bus registruotas trečiadienio mačui prieš „%c00040“ komandą. Prancūzijos čempionų komandoje puolėjas nebuvo pagrindinės sudėties žaidėjas. Nors ateidamas į komandą jis tikėjosi būti vienu iš lyderių.

26-erių metų futbolininkas atstovaudamas Čekijos nacionalinei rinktinei per 61-erias rungtynes pelnė 31 įvartį bei 2004 metų Europos čempionate Portugalijoje buvo tapęs rezultatyviausiu žaidėju.

„Lyon“ ekipos gretas jis papildė 2007 metų sausio mėnesį iš Anglijos „Premier“ lygos Birmingemo „%c00049“ klubo. M.Barošas, kuris trejus metu praleido „%c00045“ komandoje, 2005 metais jis buvo parduotas „Villa“ ekipai, bet joje praleidus du sezonus taip ir nesugebėjo išsikovoti vietos pagrindinėje sudėtyje.

Ta pati istorija jam susiklostė ir persikėlus į Prancūziją. Šiame sezone per šešerias rungtynes po keitimo ir per tiek pat mačų startinėje sudėtyje jis pelnė tris įvarčius, tačiau nesugebėjo iš pagrindinės komandos išmušti Karima Benzema, Sydney`aus Govou ir Kadero Keita.

„Portsmouth“ ekipos treneris Harry Redknappas M.Barošo atėjimą į komandą aiškina tuo, kad komanda neteko puolėjų Johno Utakos, bei Kanu. Jie yra išvykę į Afrikos Nacijų taurės turnyrą

„Įsigijome jį iki šio sezono pabaigos pagal nuomos sutartį ir žiūrėsime, kaip viskas klostysis. Tai nuostabi galimybė stebėti jį, - treigė „Pompey“ vyriausiasis treneris Harry Redknappas. – Jis yra geras žaidėjas, atstovavęs „Aston Villa“ ir „Liverpool“ klubams. Taip pat jis buvo laimėjęs ir Auksinį Batelį, kaip rezultatyviausio Europoje žaidėjo simbolį. Tai futbolininkas pasižymintis dideliu greičiu“.

Rungtyniaudamas „Liverpool“ ekipoje čekas per 68 mačus varžovų vartininkus nuginklavo 19 kartų, o perėjęs į Birmingemo komandą per 34 rungtynes įmušė devynis įvarčius.